Sverige-spissen om annullert mål: - Kostet oss kanskje plassen i åttendedelsfinalen

Med 0-1-tap for Belgia var et skuffende mesterskap over for Sverige.

Zlatan Ibrahimovic fikk en tøff avskjed. Her i duell med Belgias Jan Vertonghen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sverige — Belgia 0-1

Sverige presset på for å forlenge Zlatan Ibrahimovics landslagskarriere, men Radja Nainggolans 1-0-mål for Belgia gjorde superstjernen til landslagspensjonist. Dagen etter kampen preger det annullerte målet forsiden til Expressen.

I det 63. spilleminutt vant Marcus Berg en duell med Tony Alderweireld inne i feltet, og fikk sendt ballen videre til Zlatan Ibrahimovic, som på kunstnerisk vis fikk ballen i mål. Men allerede før Zlatan traff ballen hadde dommeren fløyta opp i munnen og annullerte målet, angivelig for høyt spark fra Marcus Berg. TV-bildene viser at Alderweireld var langt nede med hodet i kampen om ballen.

— Det er helt uvirkelig. Jeg trodde først at han blåste for offside, men i ettertid er det helt uvirkelig. Det har kanskje kostet oss plassen i åttendedelsfinalen, sier en rasende John Guidetti til Expressen.

Marcus Berg mener det var et veldig billig frispark.

— Det kjentes absolutt ikke ut som et frispark. Det var i så fall veldig, veldig billig. Jeg vet ikke om det er for spark eller knuff. Skal man dømme for slike ting, kommer det til å bli mange straffespark, sier han til Aftonbladet.

- Skandaløs avgjørelse

Tyske Spiegler er også usikker på hvorfor målet ikke ble godkjent.

— Den tyske dommeren Felix Brych blåste for høyt spark, men det var feilaktig. Hvilken historie det kunne ha vært, skriver de.

NRKs Lise Klaveness er klar i sin sak.

— Det er en ganske skandaløs dommeravgjørelse på det tidspunktet. Det kunne endret matchbildet helt, sa hun rett etter kampen.

Slet med sjanser

Sverige slet også onsdag med å skape sjanser, men hadde i det 83. minutt en kjempesjanse til å ta ledelsen da Andreas Granqvist nikket på et hjørnespark. Kevin De Bruyne reddet på streken.

Belgia gikk rett i angrep, og Nainggolan fikk kjempetreff fra over 20 meters hold. Ballen føk inn i motsatt hjørne, utakbart for Andreas Isaksson som til da hadde holdt svenskene inne i kampen.

Les også

Island-trener etter EM-bragden: - Jeg tror vi må bytte nasjonaldag nå

Les også

Sikret historisk Island-seier på overtid: - Fantastisk å se ballen i nettet

Sverige måtte vinne over verdenstoeren for å ta seg til åttedelsfinale, men skuffet offensivt igjen. Ibrahimovic, som tirsdag offentliggjorde at EM blir hans siste tur med landslagsgjengen, mislyktes i forsøket på å forlenge karrieren i Blågult med noen dager.

Epoke over

34-åringen har så ofte båret det svenske laget på sine skuldre, og mange av hans 62 landslagsmål vil for alltid leve i minnet til dem som så dem. Nesten alene avgjorde han treeromspillet mot Danmark i fjor høst, men i sluttspillet kom han nesten ikke til en sjanse.

Med onsdagens EM-exit er en epoke i svensk fotball over. Sammen med Zlatan slutter også landslagssjef Erik Hamrén og to andre markante landslagsmenn: Kim Källström og Andreas Isaksson.

Sistnevnte stjal showet i Zlatans avskjedskamp. Keeperen leverte flere flotte redninger som nær hadde gitt poeng.

Berg brøt forbannelsen

Sverige hadde en frisk start på kampen, og allerede etter fire minutter greide Marcus Berg noe ingen svenske hadde fått til i de to første EM-kampene: Å tvinge motstanderens keeper til å gjøre en redning.

Hamréns menn var uten avslutning mellom stengene mot Irland og Italia, men et svensk frispark i Nice rettet på det. Belgia mislyktes i forsøket på å klarere Victor Lindelöfs serve, og ballen falt ned rett foran Berg. Spissen fikk god treff, men skuddet gikk ganske rett på Thibaut Courtois, som reddet.

Det ble imidlertid eneste svenske sjanse i første omgang. Ingen av lagene maktet å sette fyr på kampen i middelhavsbyen.

Kevin De Bruyne hadde et godt forsøk for Belgia vel midtveis i omgangen, da Eden Hazard fant ham med et hælspark, men Andreas Isaksson reddet Belgias eneste skudd på mål i omgangen.

Annullert

Rett etter prøvde Zlatan Ibrahimovic seg fra god posisjon, men skuddet forsvant utenfor. Et drøyt kvarter ut i annen omgang skulle superstjernen få ballen i mål også, men det var allerede blåst, og det spilte ingen rolle om det var for Bergs høye spark eller fordi Zlatan sto i offside.

Utover i omgangen var det Belgia som skapte de fleste og største sjansene. De Bruyne, Romelu Lukaku og Dries Mertens satte Isaksson på store prøver som han besto.

Ibrahimovic traff omsider mål med et frispark kvarteret før slutt, men Courtous avverget uten store problemer.

Svenskene håpet at de skulle lure seg videre i mesterskapet med seier over en av gruppefavorittene, men i stedet var det Irland som lyktes med det. 1-0-seieren over gruppevinner Italia innebar at alle fire lag fra De britiske øyer avanserte.

Sverige og Tyrkia (som ikke ble blant de fire beste treerne) var de store taperne onsdag kveld.

(©NTB)

Publisert: