2000 tilskuere søkte tilflukt på banen i Paris

To eksplosjoner kunne høres under fotballandskampen mellom Frankrike og Tyskland i Paris fredag kveld. Etter kampen samlet tusenvis av tilskuere seg ute på banen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Minst 120 personer ble drept og 200 er såret etter fredagens samordnende terrorangrep i Paris. Alle gjerningsmennene antas å være døde.

Angriperne slo til omtrent samtidig mot konsertlokalet Bataclan i sentrum av byen og ved stadionet Stade de France der landslaget i fotball spilte en vennskapskamp mot Tyskland. På vei til Bataclan åpnet væpnede menn ild mot flere kafeer og etterlot seg mange døde i Paris' gater.

BPI_AGC_France_v_Germany_025.3422934.jpg

To eksplosjoner kunne høres under fotballandskampen mellom Frankrike og Tyskland i Paris fredag kveld. Etter kampen samlet tusenvis av tilskuere seg ute på banen.Fredagens samordnede terrorangrep skapte også frykt inne på Stade de France. Etter kampslutt søkte rundt 2000 tilskuere tilflukt ute på gressmatta. En halvtime senere fikk de beskjed at det var trygt å forlate stadionet og å bruke offentlig transport.

– Det franske fotballforbundet deler smerten til de pårørende og deres kjære, sa fotballpresident Noel Le Graet.

Få alt om situasjonen i Aftenpostens direkteblogg

Reagerte

Eksplosjonene kunne høres med noen minutters mellomrom, og TV-bildene viste at Frankrike-backen Patrice Evra reagerte på lyden ved den første hendelsen. Kampen ble ikke stoppet, men stemningen på tribunen endret seg raskt etter hvert som man forsto hva som foregikk i den franske hovedstaden. Lyden av sirener utenfor arenaen kunne også høres.

Frankrikes president François Hollande var til stede på kampen, men han ble evakuert og forlot Stade de France.

  • I VIDEOEN ØVERST I SAKEN KAN DET HØRES ET SMELL SOM SKAL VÆRE EKSPLOSJONEN SOM GIKK AV UNDER KAMPEN.

Sjokkerte spillere

Spillerne visste ikke hva som hadde skjedd, men da kampen var over, fulgte flere av dem nyhetssendingene på TV inne på arenaen. Pressekonferansene ble avlyst.

– Vi er alle rystet og sjokkerte. Kampen og idretten er ikke lenger viktig, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw.

Tidligere fredag ble den tyske landslagstroppen evakuert fra hotellet sitt på grunn av en bombetrussel.

Frankrike vant kampen 2-0 etter scoringer av Olivier Giroud og Andre-Pierre Gignac.

OPPRØRSPOLITI: Fransk politi holder vakt i Bataclan-området, i nærheten av konsertarenaen der flere ble drept.

.Det tyske fotballandslaget måtte før kampen fredag evakuere hotellet sitt i Paris etter at det ble meldt inn en bombetrussel.

Den tyske troppen flyttet seg i stedet til tennissenteret Roland-Garros, som ligger i nærheten, for å gjøre de siste kampforberedelse til oppgjøret mot Frankrike senere fredag.

(©NTB)

Publisert: