Morgan Andersen: - Jeg var sykmeldt

<p>Hevder han ikke har inngått noen millionavtale med svenske Sport Invest GmbH.</p>

Ishockey , GET-ligaen, 13.11.08 , Stjernehallen , Stjernen - Sparta , Morgan Andersen , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport *** Local Caption *** .
 • Are Bye
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Fredrikstads tidligere sportsdirektør, Morgan Andersen, er en av flere siktede i den såkalte Piiroja-saken. Politiet og Skatt Øst raidet tirsdag Fredrikstad Stadion, og beslagla blant annet dokumenter og datamaskiner i det man tror er et alvorlig tilfelle av skatteunndragelse. Flere tidligere ledere i FFK har vært i avhør, og politiet har vært åpne om at flere kan bli siktet i saken. Onsdag pratet Andersen med Aftenposten. Han avviser at han har inngått en millionavtale med svenske GmbH.

— Jeg har ikke inngått noen slik avtale. Jeg var sykmeldt fra 14. oktober 2007, og Morten Huth var i min jobb. Etter den artikkelen dere hadde på trykk i dag, bør dere være forberedt på legge frem avtalen dere henviser til, sier Andersen.

 • Les også: Politiet har siktet fire i Piiroja-saken

— VAR SYKMELDT: Morgan Andersen avviser at han har inngått en millionavtale med GmbH.

Innvirkning på familien

Den tidligere sportsdirektøren i FFK vil ikke si noe om den pågående Piiroja-saken utover det han selv skrev til pressen i et leserbrev, først publisert i Demokraten.

- Jeg har aldri inngått noen avtale med Abgar Barsom som dere skriver. Dette til opplysning. Så får dere gjøre hva dere vil, men tenk deg hvilken innvirkning dette får på meg og min familie , sier Andersen.

Han gjentar at han ikke var på jobb store deler av vinteren 2007/08. — Fra 14. oktober og til jeg tapte den såkalte Mikel-saken 26. mars 2008 var jeg ikke på jobb. Jeg har ikke noe mer å si om saken for øvrig. Men dere kan ikke vaske dere rene i trykksverte, sier Andersen.

STRIDENS KJERNE: Rajo Piiroja (Foto: Digitalsport).

Bare attestert

Morten Huth kom inn som konstituerte administrerende direktør i FFK som følge av Andersens sykmelding. Han fikk permisjon fra jobben som avdelingsbanksjef i DnB NOR. Men Huth har heller ikke inngått noen avtale med det svenske firmaet.

— Ja, jeg har sett fakturaen på trykk i avisen, og det er min underskrift. Det er riktig at jeg har attestert den fakturaen, men dette var en avtale som var inngått før jeg kom inn i jobben , sier Huth til Aftenposten.

Han valgte selv å forlate FFK for å få mer tid til familien sommeren 2008. Runar Henriksen tok over som direktør i klubben den høsten.

— Jeg har ingenting å skjule. Jeg har ikke inngått noen avtale med det svenske selskapet. Jeg husker at avtalen gikk på å scoute spillere i det svenske markedet. Jeg har attestert i full åpenhet, og dette er godkjent av revisor, sier Huth.

Trist sak

Detaljer om avtalen eller det svenske firmaet husker han ikke.

— Jeg regner med at det var et firma som var sjekket opp, men som sagt har ikke jeg inngått noen slik avtale med dette firmaet selv. I den stillingen jeg hadde ligger det ikke noe ekstraordinært i å attestere en slik faktura, sier Huth.

- Hva synes du om det som skjer nå?

— Det er trist for alle parter i saken. Det er mange som har stått på og jobbet hardt for FFK.

Fredriksstad Blad skriver at den svenske adressen til Sport Invest GmbH kan skyldes at et firma i Sveits har opprettet et underselskap i Sverige. Selskapet står oppført i europeiske registre med adresse i Zürich i Sveits, men de skal ha blitt slått konkurs 5. mai 2010. Skatt Øst etterforsker nå hvor millionen ble av.

DETTE ER SAKEN:

— Onsdag meldte Aftenposten at en ny og hittil ukjent millionutbetaling, fra FFK til et svensk selskap ved navn Sport Invest GmbH, også skal granskes

— En faktura pålydende 1 million kroner ble attestert av Fredrikstads daværende konstituerte administrerende direktør Morten Huth 25. mars 2008

— Morgan Andersen står oppført som ”er referens”, eller ”deres referanse” i fakturaen

— Pengene er betaling for ”Scouting & assistans Svenska marknaden 2008-2009”

— Avtalen minner mye om den FFK inngikk med Rajo Piirojas estiske agentselskap Sport & Net Group

— Politiet bekrefter at både Morgan Andersen og tidligere styreleder i FFK, Bjørn Jensen, benekter straffskyld i Piiroja-saken. Ingen av dem har bedt om advokat

— Per Kristian Olsen var styreleder i FFK Sport ASA da Morgan Andersen var sportsdirektør. Olsen var i politiavhør i går

Les også

 1. Politiet har siktet fire i Piiroja-saken

 2. FFK-saken: Ny millionutbetaling granskes

 3. Andersen og Jensen løslatt

 4. Skatt Øst skal granske Hønefoss' Estland-løsning

 5. Piiroja-saken anmeldt til politiet

 6. Liker ikke Rajo-saken

 7. Skatteetaten gransker Fredrikstad

 8. Piiroja stemples som skattesnyter

 9. Hallén: - Ikke sviktende moral blant ledere

 10. - Skattefrie stipend er utbredt i Estland

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 2. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 3. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 4. Flere tiltak skal demme opp for omikron

 5. Endelig fikk Støre til noe

 6. Klæbo nekter å gå med skiforbundets nye sponsor