Chelsea scoret fem da Hazard herjet med Everton

— Chelsea virker helt utilnærmelige nå.

Eden Hazard og Chelsea herjet med Everton.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Chelsea-Everton 5-0

Belgieren sendte først hjemmelaget i ledelsen på lekkert vis. Deretter var han arkitekten bak 2-0-målet til Marcos Alonso knapt ett minutt senere.

Midtbanespilleren var tredje sist på ballen da Premier Leagues toppscorer Diego Costa banket inn 3-0 like før pause, før han like så godt satte inn sitt andre for kvelden i annen omgang. Etter 65 minutter bommet Hazard alene med Stekelenburg, men på returen dukket Pedro opp og sikret 5-0-seier.

— Chelsea virker helt utilnærmelig nå. Det blir spennende å se hvem som skal slå dem, og hvordan de skal slås, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

— Jeg er mektig imponert. En ting er entusiasmen og trøkket. Men se på spillergleden. Jeg synes det Chelsea presterer er fryktelig gøy å se på, sa ekspert Petter Myhre.

Chelsea-trener Antonio Conte kunne ikke annet enn å være strålende fornøyd med 5-0 over Everton.

Chelsea tok med de tre poengene over tabelltoppen fra Manchester City, som spilte 1-1 mot Middlesbrough tidligere lørdag. Arsenal og Liverpool har muligheten til å gå fordi Antonio Contes menn med seirer søndag. — Vi spilte en fantastisk kamp og scoret fem fantastiske mål. Jeg koser meg med fotballen nå. Vi spiller bra, og skaper mange sjanser, sier Eden Hazard etter kampen.

Han ble også kåret til banens beste.

- Eden spilte en imponerende kamp. Vi vet hvilken fantastisk spiller han er. Han jobber hardt for laget. Han er en komplett spiller. Han viser dette i hver kamp nå, sa Chelsea-trener Antonio Conte etter kampen.

Everton lå kompakt og tettet igjen fram til det var gått et kvarter på Stamford Bridge, men så knakk Chelsea angrepskoden.

— Jeg forventer mer av laget mitt. Chelsea viste oss hvordan man skal presse, hvilken kvalitet man bør ha med ballen. Det var forskjellen. Systemet var ikke grunnen. Etter 2-0 var det over, sa Everton-trener Ronald Koeman, som var en skuffet mann etter tapet.

Les også

Her har han nettopp rystet serieleder City på overtid

Les også

Nedtur for King og Bournemouth: Kastet bort seieren mot bunnlaget

Scoringsshow

Etter 19 minutter gjenvant Diego Costa ballen før han sendte den ut til Hazard på høyre. 25-åringen dro seg innover før han banket ballen i lengste hjørnet bak Evertons sisteskanse. Det var midtbanespillerens sjette mål for sesongen.

Bortelaget rakk knapt ta avspark før Chelsea la på til 2-0. Hazard vendte bort hele Evertons midtbane før ballen til slutt havnet hos Marcos Alonso. Mellom beina til Maarten Stekelenburg satte spanjolen inn sitt første ligamål for Chelsea.

Victor Moses var nære å legge på til tre etter halvtimen spilt, men nigerianerens druser gikk i stolpen og ut.

— Det var en god prestasjon. Jeg er fornøyd. Vi spilte god fotball, med høy intensitet, og alle spillerne gjorde som de ble bedt om, sa Conte etter kamp.

I stedet var det Costa som kunne juble for sitt niende for sesongen. Hjørnesparket fra Hazard ble flikket videre av Nemanja Matic før Costa satte inn 3-0 til Chelsea før det var spilt 42 minutter.

Les også

Storklubbens drakter denne helgen har en helt spesiell historie

Pedro slo til

Den spanske spissen var farlig frampå igjen like før hvilen, men Phil Jagielka fikk forstyrret Costa nok til at han ikke klarte å avslutte på mål.

Med en drøy halvtime igjen var Hazard der igjen. Maestroen spilte vegg med Pedro før han overrumplet Stekelenburg med en smart avslutning i nærmeste hjørne til 4-0. Ti minutter senere var rollene byttet om. Pedro kom på scoringslista da han fikk en enkel jobb med å sette inn 5-0 etter en Stekelenburg-redning på Hazards skudd.

Hazard ble applaudert av banen med ti minutter igjen, og da stoppet også scoringene å komme for Chelsea. Uansett kan London-laget innkassere tre nye poeng. (©NTB)

Publisert: