Sveitser blir første hinder for Ruud på vei til Australian Open

Casper Ruud skal møte sveitsiske Henri Laaksonen, som han nylig slo i Playford, i 1. runde av kvalifiseringen til Australian Open.

Casper Ruud er klar for kvalifiseringen til tennisturneringen Australian Open. Han møter en gammel kjenning i Henri Laaksonen i 1. runde tirsdag.
  • geir.andreassen@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det norske tennistalentet er femteseedet i kvalifiseringen på hardcourten i Melbourne. Hans første kampen er tirsdagens siste på bane 3 og vil dermed spilles først på morgenen norsk tid.

Les også

Casper Ruud gikk på smell - røk ut i kvartfinalen i Australia

Ruud og Laaksonen møttes i en Challenger-turnering i Playford forrige torsdag, der nordmannen var klart best og vant 6-3, 6-4. Dette var i tredje runde i turneringen. Ruud røk senere ut i kvartfinalen.

Casper Ruud kvalifiserte seg i fjor for første gang til hovedturneringen i Australian Open. Der ble det stopp i 2. runde mot argentineren Diego Schwartzman.

Les også

Ruud lekte seg til seier på årets første dag

20-åringen har etter endt sesong i fjor hatt et lengre treningsopphold på Rafael Nadals treningskompleks på Mallorca, under ledelse av Nadals onkel Tony Nadal.

På mandagens ferske ATP-ranking rykker Casper Ruud opp én plass fra 112 til 111. Herrelisten toppes av Novak Djokovic foran Nadal og Roger Federer.

På kvinnenes ranking er rumeneren Simona Halep fortsatt ener. Hun topper foran Angelique Kerber og Caroline Wozniacki en uke før Australian Open-starten.

Publisert: