Tidligere Rosenborg-spiller er Martin Ødegaards nye agent

Det er fortsatt uklart hvor Martin Ødegaard spiller neste sesong. Men flere Real Madrid-kjennere tror 19-åringen blir lånt ut.

Bjørn Tore Kvarme (til høyre) er Martin Ødegaards nye agent.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Natt til torsdag spiller Real Madrid sommerens første treningskamp. Motstander i Miami er Manchester United.

Martin Ødegaard (19) er med i Madrids tropp på 32 spillere. Det er likevel knyttet stor usikkerhet til Ødegaards fremtid.

Tore Pedersen har tidligere fungert som Ødegaards rådgiver. Nå bruker imidlertid Ødegaard Bjørn Tore Kvarme som agent. Selskapet Nordic Sky - der Kvarme jobber - har ført opp Ødegaard på en liste over spillere de jobber med.

På spørsmål om han er Ødegaards agent, svarer Kvarme kort:

– Det stemmer.

– Hvor lenge har du fungert som agenten hans?

– Vi startet samarbeidet i mai, skriver Kvarme i en tekstmelding til Aftenposten.

Det er uvisst hvor Martin Ødegaard spiller neste sesong. Her er han på en trening med U21-landslaget i 2017.

Mener det ikke finnes plass

Ødegaard er tilbake i Real Madrid-troppen etter halvannet år på lån i nederlandske Heerenveen. Nå finnes det tre tenkelige utfall:

1) Ødegaard blir værende i Real Madrids A-lagstropp

2) Ødegaard blir plassert i Real Madrids B-lagstropp

3) Ødegaard blir sendt ut på lån

Alternativ 3 virker klart mest sannsynlig. Det mener i hvert fall Real Madrid-kjennerne vi har vært i kontakt med.

– Jeg tror han blir sendt ut på lån. Det finnes ikke plass til ham i A-lagstroppen, sier Santi Siguero, som skriver om Real Madrid for den spanske storavisen Marca.

Martin Ødegaard har tilbragt det siste halvannet året på lån i nederlandske Heerenveen.

Også Viasat-kommentator Petter Veland tror på utlån.

– Magefølelsen min og relativt klare indikasjoner tyder på det, men først og fremst er det ren og skjær logikk. Da tenker jeg på Ødegaards tidligere uttalelser om at spilletid og utvikling er viktigst, samt konkurrentene på Real Madrid, sier Veland og utdyper:

– Ødegaard må konkurrere med spillere som Isco, Asensio og Vinicius Júnior, som kostet ti ganger så mye som ham. Det kan hende vi kommer dit, men vi er ikke der nå.

– Fastlåst

Det er ikke bare stille rundt Ødegaard. Også generelt har det vært relativt stille på overgangsfronten fra Real Madrid. Så langt har de «bare» hentet høyrebacken Álvaro Odriozola (22) og keeperen Andrej Lunin (19) - og det spørs om noen av dem starter sesongen i førsteelleveren.

Bakteppet er en turbulent sommer, der både suksesstrener Zinédine Zidane og Cristiano Ronaldo har forlatt Real Madrid.

– De har en enorm jobb foran seg med å ta avgjørelser. Vi som nordmenn må innfinne oss med at hva som skjer med Martin Ødegaard er langt ned på Real Madrids prioriteringsliste, sier Petter Veland.

Julen Lopetegui har ennå ikke fått inn en ny superstjerne i Real Madrid.

Real Madrids nye hovedtrener Julen Lopetegui har altså ennå ikke fått inn en skikkelig stor stjerne til klubben. Fortsatt avventer den spanske hovedstadsklubben. Det påvirker også Ødegaards situasjon, tror journalist i den spanske sportsavisen AS, Carlos Forjanes.

– For øyeblikket aner jeg ikke hva som skjer med Ødegaard. Alt er fastlåst. Real Madrid er ikke veldig aktive på overgangsmarkedet - hverken med kjøp eller salg, sier Forjanes.

Det begynner imidlertid å haste litt. Den belgiske toppdivisjonen begynte for eksempel lørdag. Den nederlandske toppdivisjonen starter 10. august. Uken etter sparkes spanske La Liga i gang.

– Når Real Madrid er tilbake fra USA (siste kamp spilles 8. august, journ. anm.), er det ideelt at ting begynner å konkretisere seg. Da rekker Ødegaard å bli kjent med en ny klubb og nye lagkamerater, sier Petter Veland.

Publisert: