Oilers-sjefen: - Vi manglet gløden og desperasjonen

Trener Petter Thoresen mener lørdagens tap avslørte et Oilers-lag uten de rette kvalitetene, den rette desperasjonen og sulten.

På dette arkivbildet er Adrian Veideman i aksjon for Oilers da Stjernen ble slått i DNB Arena tidligere i sesongen. Foto: Anders Minge

 • Jan-erik Larsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

STJERNEN-OILERS 4-2

 • Da hjelper det det ikke med en eller to nye spillere, heller ikke fire eller fem. Når vi har 16 spillere som ikke fungerer går det slik, sier Thoresen til Aftenbladet.

Dette var Oilers tredje strake bortetap – og det tredje på de siste seks kampene. Thoresen har sett trenden:

 • Ja, dessverre. Vi har manglet gløden og desperasjonen. Og for å bli bedre må hele laget bidra, ikke bare noen hederlige unntak. I dag tapte vi mot et lag vi rett og slett skal slå, uansett situasjon, mener han.

- Hvor bekymringsfullt er dette før møtet med Storhamar torsdag, og flere vanskelige bortekamper?

 • Jeg vet ikke hvor bekymret jeg er, men slik trenden er nå er vi i ferd med å gi fra oss serieledelsen. Da handler det om å jobbe hardt for å komme tilbake. Jeg håper spillere skjønner det, sier Thoresen.

For lette baklengs

Dennis Sveum gremmes over måten Stjernen fikk sine scoringer:

 • Vi slipper inn alt for lette mål. Undertall pleier vi å være gode i, og hadde til hatt fokus på dette på treningene i forkant av kampen. Så ender det med to baklengs og ikke en eneste scoring i overtall, der vi også pleier å være gode. Nå håper jeg at alle ser at hardt arbeid er den eneste resepten som hjelper oss ut av dette.

- Frykter du formlaget Storhamar?

 • Nei, vi frykter ikke en slik kamp. Vi må riktig nok ha en helt annen innstilling enn i dag, men leder tross alt serien med fem poeng. Hadde noen spurt meg om dette før sesongen, er det helt klart å fortrekke å ha et slikt forsprang framover å halse bak andre lag. Men selvfølgelig, vi kan ikke fortsette som nå, erkjenner Sveum.

Tommy Kristiansen ga gjestene oppskriftsmessig ledelsen, men i de to siste periode gikk det meste galt for Oilers i Fredrikstad. Dermed kan Storhamar redusere forspranget til fem poeng HVIS laget slår Frisk i Askerhallen søndag. Og enda verre: Allerede torsdag møtes Storhamar og Oilers i Hamar OL-Amfi. Tar formlaget også den, er det plutselig bare to poeng mellom Oilers og Storhamar når 12 serierunder gjenstår.

Illevarslende

For Oilers er det illevarslende at laget har tapt de tre siste bortekampene, 1-2 mot et skaderammet Lørenskog, 0-5 mot Frisk og nå altså 2-4 for Stjernen.

Selv om Oilers vant skuddstatistikken med suverene 53-20, hjalp det lite så lenge laget bare scoret to mål. Stjernen hadde bare 20 skudd på mål, men fire av dem gikk altså inn bak Ruben Smith. To av scoringene kom da Stjernen spilte i overtall.

Nettopp undertallsspill var et av forbedringsmålene trener Petter Thoresen hadde satt opp før møtet med Stjernen, da er det ikke godkjent å slippe inn mål i to av dem. I tillegg var ikke Oilers skarpe nok i sine overtall.

Dette tapet kan nok sette fortgang i planene om å forsterke laget. Thoresen ønsker både en back og en offensiv spiller.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE:

Les også

 1. Vikingstad spiller foran 50.000

 2. Slik blir idrettsåret 2015

 3. Kan han ta steget ut av sjefens skygge?

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stjernen Hockey
 3. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

 1. 44 nye smitte­tilfeller på Nord-Jæren – 17 innlagte på SUS med covid-19

 2. Inntektshopp for Ryfast

 3. – Stopp prosessen, sier bygda som samlet inn 300.000 kroner og laget ny rapport om data­senter

 4. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis

 5. Her var det høyest temperatur i Rogaland søndag – mandag blir det enda varmere

 6. FULL OVERSIKT: Oppda­terte tall for smittede og døde – sjekk din kommune