Haakonsen: - Ingen innrømmelse i dette

<p><a href="/live/"> <strong>VIF — FFK 1-2:</strong></a> Truls Haakonsen trer til side i Vålerenga, men understreker at det ikke er ensbetydende med at han har gjort noe galt i Gunnarsson-overgangen.</p>

OSLO 20111031.Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga går ut i permisjon resten av sesongen. Haakonsen og Vålerenga har vært i hardt vær etter bråket rundt overgangssakene til Veigar Pall Gunnarson og Stabæks Herman Stengel.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Erik Loe gikk torsdag av som styreleder i Stabæk. Mandag valgte Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen å gjøre det samme.

— Det føles riktig slik situasjonen er , sier Haakonsen til Aftenposten.no.

Sportsdirektøren er innstilt på å miste retten til verv eller stillinger i Norges Fotballforbund tolv måneder frem i tid, men kunne likevel ha fortsatt i sin stilling i Vålerenga. Det velger han altså ikke å gjøre. Ut november blir hedemarkingen ikke å finne på Valle. Likevel understreker Haakonsen at det ikke betyr at han mener han har gjort noe galt i Gunnarsson/Stengel-saken.

— Nei, det ligger ingen innrømmelse i dette.

— Derimot ligger den en innrømmelse rent eksponeringsmessig, dette er blitt en belastning for klubben, forteller Haakonsen.

Enig i fellesskap

Det var derfor enkelt for Vålerengas styreleder Odd Skarheim å innvilge Haakonsens permisjonssøknad.

- Dette er noe vi har kommet frem til i fellesskap er riktig for Vålerenga.

Selv har Skarheim fått langt mindre oppmerksomhet enn sin kollega i Stabæk, Erik Loe, under etterforskningen til påtalenemnda i NFF. Han vil ikke spekulere i om doms- og sanksjonsutvalget også ønsker å straffe ham, ei heller vil han fortelle om Vålerenga styret kjente til hvordan inngåelsen av Gunnarsson-kontrakten og Stengel-opsjonen var blitt gjort.

— Det ønsker jeg ikke å kommentere. Ei heller vil jeg prosedere i forkant av saken, sier Skarheim til Aftenposten.no.

Uvitende Andresen

Rent praktisk betyr Haakonsens fravær i Vålerenga den enste måneden at Martin Andresen får de fleste av oppgavene til den permitterte sportssjefen. Det var Andresen ikke selv klar over før Aftenposten.no konfronterte ham med det etter Fredrikstad-kampen.

- Jaså, får jeg det? Jeg fikk faktisk ikke vite om dette før et par minutter siden, men da er det vel bare å sette seg ned på kontoret hans i morgen , sa VIF-treneren tørt.

Selv synes Andresen at det ikke var overraskende at Haakonsen valgte å be om permisjon.

— Det er vel slik man gjør i slike tilfeller.

- Forferdelig

Haakonsens fravær betyr at det blir langt mer å gjøre for Martin Andresen i de neste ukene, men det er ikke bare utenfor banen han får hendene fulle. På banen har det vært to katastrofale kamper på oppløpssiden, to matchballer som kunne gjort det mulig for Vålerenga å styre inn til sølv.

— Jeg vet ikke hvorfor vi gjør det så forferdelig dårlig i disse kampene, men det må vel være noe mentalt, tror VIF-treneren.

Fakta/Gunnarsson-/Stengel-saken

Påtalenemnda i NFF har anmeldt Stabæk og VIF for brudd på overgangsreglementet i forbindelse med Stabæks salg av Gunnarsson til Vålerenga i sommer. Nancy kan ha blitt snytt for rundt to millioner kroner ettersom de hadde krav på 50 prosent av inntektene Stabæk ville få for et videresalg av islendingen. Påtalenemnda mener prisen på Gunnarsson er satt kunstig lav, og at opsjonsavtalen på Herman Stengel er inngått for at Stabæk skulle beholde en større andel av overgangspengene selv.

Publisert: