André Hansen: - Det å måke bort ballen har jeg ikke sansen for

Rosenborgs nye keeper beskriver seg selv som dyktig med beina.

André Hansen (t.h) blir omtalt som en moderne keeper, her er han under sin første RBK-trening.
 • Emil Johansson
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

André Hansen ble hentet til Rosenborg fra Odd i slutten av forrige sesong etter at Daniel Örlund signaliserte at han ville forsvinne ved sesongslutt. Kåre Ingebrigtsen forteller om hvorfor de valgte å hente landslagskeeperen, men garanterer han ingen fast plass ved sesongstart.

— Vi hentet han fordi han er en litt annerledes keepertype. Han er svært god med beina og er dyktig på frispilling. Samtidig så spilte «Lunna» (Aleksander Lund Hansen) svært godt forrige sesong, så keeperplassen står åpen. Den som spiller best står i mål, og sånn må det være, sier Ingebrigtsen.

Keepertrener Jørn Jamtfall er godt fornøyd med å få et nytt tilskudd i sitt keeperteam og ser på keepersituasjonen som et luksusproblem, mer enn et problem.

— Konkurransen skal være der og det er viktig. Forrige sesong så vi det at det ble skader på keeperplass og da var det viktig å ha flere gode keepere. Det skal være sterk konkurranse på den plassen slik som alle andre plasser i Rosenborg. En blir skuffa, men sånn må det være. Begge ønsker å spille, så utfordringen blir å gjøre begge fornøyd, sier Jamtfall.

En moderne keeper

Under Ingebrigtsen har det blitt større fokus på spilleøkter, og Jamtfall mener det er viktig å følge opp keeperne også på det området.

— Det er like mye min jobb å følge opp keeperne når det er spillesekvens, som med keepertrening. Det er et viktig element at de blir gode med beina og kan spille fotball.

André Hansen synes selv han er dyktig til å bygge opp spillet fra keeperplass.

— Jeg ser meg selv som en allroundkeeper uten store svakheter, og liker å bygge opp spillet bakfra som blir stadig viktigere i dagens fotball. Det å måke bort ballen har jeg ikke sansen for. Samtidig vil jeg si jeg er en offensiv keeper som er hurtig til å komme ut.

- Ser du på deg selv som en «moderne keeper»?

— Ja, den beskrivelsen synes jeg stemmer bra. Jeg ønsker i hvert fall å være det, og ønsker å utvikle spillet mitt ytterligere. Jeg håper selvfølgelig om å spille og prestere sammen med laget. For oss nye er det ingen tvil om at det handler om å være nummer én når sesongen avsluttes. Når du velger å gå til Rosenborg så vet du at det er gull som gjelder, og det er jeg innforstått med, sier Hansen

- Muligheter hver eneste sesong

Odd hadde en sterk sesong forrige sesong og var lenge med i gullkampen, likevel var muligheten til å spille i Rosenborg en mulighet han bare måtte gripe.

— De har ressursene til å være med hvert eneste år. I Odd så har vi gjort en kanoninnsats med det vi hadde å rutte med, og at Odd kan gjøre det bra videre har jeg stor tro på, men her er det muligheter hver eneste sesong. Det er den største klubben i Norge og fansen er strålende, så jeg gleder meg til å spile på Lerkendal, avslutter Hansen

Les også

 1. Ivers til Åge: - «Bilde tå’n Ivers» er den fineste sangen du har laget

 2. Eggen: - Du ble en enormt stor spiller

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Etterlyser eiere av tyvegods i Sandnes

 2. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 3. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

 4. Familiebedrifta sel delar av livsverket til Nortura

 5. Dansk avis: Danmark åpner opp fra 31. januar

 6. Dødsulykken på Stor­haug: Under­søkelser av mobil­telefon svekker mis­tanken mot bil­isten