Sandnes var sjanseløse på borteparkett

Sandnes fikk det tøft borte mot topplaget ØIF Arendal.

Andre Ellertsen ble nok en gang toppscorer for Sandnes. Han scoret seks mål i borteoppgjøret mot ØIF Arendal. FOTO: Svein Hagen
  • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

ØIF Arendal – Sandnes 38-27:

Arendal: Sandnes har overrasket stort denne sesongen og før denne kampen hadde laget faktisk klart å få med seg åtte poeng på de åtte første kampene. Bortekampen i kveld mot ØIF Arendal var en kamp det ikke akkurat var ventet at de skulle ta med seg poeng.

Innledningsvis var imidlertid Sandnes fullt på høyde med hjemmelaget, og vel midtveis i den første omgangen ledet også gjestene med to mål. På slutten av omgangen kom imidlertid hjemmelaget mer og mer i siget og kunne gå til pause med 17-13-ledelse.

Les også

NM-suksess og millionoverskudd, men hverdagen er tøffere

Les også

Byen og klubben stortrives i utfordrerrollen

Yppet seg lenge

– Vi ypper oss skikkelig og byr de på kamp veldig lenge, det mot en motstander som tross alt spiller internasjonale kamper for tiden, sier Sandnes-trener Dalibor Sedjak.

Etter sidebytte fortsatte ØIF Arendal-spillerne å herje med Sandnes og det gikk ikke så lenge før de hadde tilrevet seg en solid ledelse.

– Det går rett og slett litt for fort for våre spillere til tider, og vi hadde store problemer i forsvaret med å demme opp for deres kreativitet, understreker han.

Selv om Sandnes av og til kappet litt ned på ledelsen til hjemmelaget, så var det aldri noen tvil om hvor seieren ville ende. Spørsmålet var bare hvor stor denne seieren skulle bli.

Les også

Ny seier for overraskelseslaget Sandnes: – Hvor skal dette ende?

Trekke lærdom fra kampen

– Vi trenger slike kamper, og det viser at nivåforskjellen er stor i divisjonen. Denne kampen må vi legge inn på kontoen for håndballærdom. Vi gjør mye bra, spesielt innledningsvis, mens vi på andre områder helt klart har noe å jobbe med, mener Sedjak.

Det endte til slutt med solide 38-27 i hjemmelagets favør. Toppscorer for Sandnes ble Andre Ellertsen med sine seks mål. Neste søndag er det ny hjemmekamp for Sandnes i Sandneshallen, da er det Haslum som er motstander.

– Sandneshallen har vist seg å være vanskelig for motstanderne i eliteserien så langt, vi satser på at også Haslum skal få merke det, sier Sandnes-treneren.

ØIF ARENDAL – SANDNES 38-27

Pause: 17-13
Sør Amfi, 1714 tilskuere
Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge
Utvisninger: ØIF Arendal 3x2 min., Sandnes 3x2 min.
Toppscorer Arendal: Josip Vidovic 9.
Sandnes: Simen Murvold Stava, Bjørnar Roth – Lars Sigve Hamre 2, Harald Willumsen, Morten Linder 3, Eirik Torjusen 1, William Aar 4, Martin Hare 3, Fredrik Aksland 2, Haakon Rovik, Abel Nagy 2, Eivind Erland Gade 2, Anders Krognes Gjevik 2, Simen Sagli, Andre Ellertsen 6.

Publisert:
  1. Håndball
  2. ØIF Arendal

Mest lest akkurat nå

  1. Slutt etter 110 år: – Jeg synes det er vanskelig å miste jobben

  2. Metersregel, skjenkestopp og maksantall hjemme: Dette er de nye korona­tiltakene

  3. Snøkaos på Sørlandet: Vurderer å evakuere biler som er tomme for strøm

  4. Hastverk og uenighet på kammerset. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene.

  5. Åpner onsdag: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

  6. Snart øker takstene i bom­ringen