Agüero senket Russland – passerte Maradona

Argentina-spissen klatrer på listen over landets mestscorende.

Sergio Agüero (nummer ni) scoret vinnermålet for Argentina.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Russland – Argentina 0–1

Manchester City-stjernen Sergio Agüero sikret Argentina 1-0-seier over Russland i sluttminuttene lørdag. Det var det første målet på renoverte Luzjniki-stadion.

Agüero var årvåken og scoret på en returball i det 86. minutt. Selv om Argentina nylig slet seg til VM etter en trøblete kvalifisering, er laget ubeseiret på sine syv siste landskamper.

Det var Manchester City-spissens 35. scoring for landslaget. Dermed går han forbi Diego Maradonas 34, og inntar tredjeplassen over landets mestscorende spillere.

Lionel Messi innehar førsteplassen med sine 61 fulltreffere.

Lørdagens kamp var den første på Luzjniki-stadion i Moskva på fire år. Arenaen har de siste årene vært gjennom en storstilt oppgradering, og neste sommer skal det spilles i alt syv VM-kamper der. Det inkluderer åpningskampen, én semifinale og finalen.

Les også

Sverige rystet Italia: Nå er de 90 minutter fra VM

Under kjølige forhold var Agüero og Angel Di Maria nærmest å ta Argentina i føringen før pause, men Russland-keeper Igor Akinfejev sto i veien.

Tidlig i annen omgang ryddet Konstantin Rausch på streken unna Lionel Messis forsøk. Hjemmelaget hadde sine sjanser etter pause. Særlig Denis Glusjakov var farlig frempå etter en times spill i den russiske hovedstaden.

Sikkerheten sto i høysetet lørdag. Russerne kom mannsterke og gjorde at nye Luzjniki-stadion var smekkfullt. Arenaen har nå en kapasitet på 81.000 tilskuere.

(©NTB)

Publisert: