Bjarne Berntsen om Vikings indiske spiller: - Han er spennende

– Det er fantastisk å være her.

Publisert: Publisert:
 • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

SR-BANK ARENA: Det var én mann som stilte i shorts på mandagens Viking-trening i særdeles skiftende værforhold i Jåttåvågen: Lallianzuala "Zola" Chhangte.

Prøvespilleren fra India er på plass og gjennomførte sin første trening med Viking i shorts, selv om luften var kald og snøen tidvis ramlet ned over kunstgraset.

– Det er fantastisk å være her. Jeg er blitt tatt veldig godt imot, sier 21-åringen populært kalt «Zola», til Aftenbladet og smiler.

Og da treningen var over kom også solen til syne over tribunetakene i Jåttåvågen.

Lallianzuala "Zola" Chhangte i duell med André Danielsen på mandagens Viking-trening. 21-åringen fra India trener med Viking i to dager før han returnere til Delhi Dynamos. Foto: Fredrik Refvem

Les også

Viking-spiss Even Østensen ute i to måneder med kneskade

Les også

Viking hentet ikke Selvik. Det overrasket Fagermo

Lallianzuala Chhangte i aksjon under en avslutningsøvelse på mandagens trening på SR-Bank Arena. Foto: Fredrik Refvem

Hjem onsdag

Angriperen, som er på utgående kontrakt i den indiske superligaklubben Delhi Dynamoes, er kvikk og bevegelig. Han har et godt venstrebein og virker å ha god spilleforståelse.

Han har også A-landslagskamper for India.

«Zola» skal trene med Viking tirsdag før han onsdag morgen setter seg på flyet tilbake til India sammen med sin agent som er med til Stavanger.

Oppholdet skulle i utgangspunktet vart i ti dager, men «Zola» fikk bare tillatelse til å være disse få dagene. Delhi Dynamos spiller kamp på søndag, derfor må han reise hjem allerede onsdag.

– Han minner meg om Alanzinho

Det meste var nytt for Zola da han gjennomførte sin første treningsøkt med Viking-troppen mandag formiddag. Ikke hadde han spilt på kunstgras før, han hadde neppe forventet at det skulle drysse noen flak snø fra himmelen.

Etter oppvarmingen, noen pasningsøvelser, skuddtrening og litt spill på liten bane, hadde trener Bjarne Berntsen sett at det var noe der.

– Han er veldig kjapp og har god ballkontroll. Nærteknikken og balansen er også bra, du ser at det er en god spiller. Han minner meg om Alanzinho som var i Stabæk. Spennende. Så er spørsmålet om det er en slik type spiller vi trenger nå, legger Bjarne Berntsen til.

Avventer

Førsteinntrykket var altså bra. Så har heller ikke den indiske spilleren all verden av tid på å vise seg fram. Viking ønsket å ha ham på trening i åtte-ti dager, men allerede onsdag må spilleren som er i sesong i India dra tilbake. Viking har ikke avgjort om de ønsker å se mer av ham på et senere tidspunkt.

21-åringen på 167 centimeter spilte venstre kant i Vikings angrep under treningen. Han viste fram et meget kjapt rykk og avsluttet bra med venstrebeinet et par ganger. Den enorme farten har allerede blitt ett av hans varemerker i indisk fotball.

Lynrask

For to år siden fikk han ballen midt på banen i en kamp. Zola trykket gassen i bånn og stoppet ikke før ballen lå i mål. Tv-kanalen som sendte oppgjøret, regnet ut at toppfarten hans hadde vært på 35,8 kilometer i timen.

Det ble sagt at bare Gareth Bale (36,9 km/t) og colombianske Orlando Berrio (36 km/t) hadde blitt målt til raskere topphastighet.

Zolas kontrakt med Delhi Dynamos går ut etter inneværende sesong, det vil si at han kan komme gratis om noen måneder. Han skal være en ettertraktet spiller i den hjemlige serien, men ser på Viking som et bedre springbrett mot drømmen om en proffkarriere i utlandet.

Drømmen

– Det er ikke så lett å si hva vi kan få ut av de to dagene her. Det var godt å få trent med laget. Det er ikke så ulikt slik vi gjør det i India. Likevel er det en ny utfordring for meg, og jeg er villig til å jobbe hardt for å få sjansen.

– Det vil være et stort steg for en indisk spiller å komme seg til Europa for å spille. Det er min drøm. Jeg vet ikke hva som skjer i framtiden, jeg har ikke signert med noen klubber i India ennå, påpeker spilleren.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
11FK Haugesund134361018-815
12Sarpsborg 08134271517-214
13Viking133371625-912
14Mjøndalen133281118-711
15Start141671527-129
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Fotball
 2. Eliteserien
 3. Viking FK

Mest debattert

 1. Ryfast fortsatt gratis – Vegvesenet hever kontrakten med Tecsidel

 2. Gigantvarehuset får fortsatt ikke selge varer til biler og båter

 3. MDG på vippen i ny meningsmåling

 4. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands