Joshua King scoret to da Bournemouth smadret Chelsea

Nordmannen tangerte Flo og Iversen på Premier League-statistikken.

I STORFORM: Joshua King scoret to og hadde en målgivende mot Chelsea. Her feirer han lagets tredje, og sin andre scoring.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

BOURNEMOUTH – CHELSEA 4–0

Bournemouth slo Chelsea på Vitality Stadium med Joshua King i hovedrollen.

Det var litt tvil til om King ble klar til kampen mot Chelsea, men nordmannen ble klar – og i fraværet av Callum Wilson la 27-åringen inn en god søknad om å få spille spydspiss på Eddie Howes Bournemouth-lag.

Like etter pause fikk David Brooks ballen inne i Chelseas 16-meter. Waliseren spilte ballen på tvers til Joshua King som takket og bukket før han sikkert satte ballen i nettmaskene bak Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga.

Like etter timen var spilt fikk nordmannen muligheten til å gjengjelde tjenesten. King spilte gjennom waliseren som fintet vekk David Luiz før han sikkert doblet ledelsen til laget fra sørkysten av England.

JUBEL: Her feirer Joshua King sammen med den utlånte Liverpool-backen Nathaniel Clyne.

Bare to nordmenn foran

Bare fem minutter seinere var King frampå igjen. Bournemouths leiesoldat Nathaniel Clyne spilte fri Junior Stanislas ute til høyre. Engelskmannen stormet inn i Chelsea sin 16-meter før han trillet ballen på bakre stolpe. Der kom nok en gang Joshua King som kontant satte inn 3–0 til vertene mot Chelsea.

En scoring som sendte King opp på like mange scorede mål i Premier League som Tore André Flo og John Carew (39). Noe som betyr at det bare er Steffen Iversen (40) og Ole Gunnar Solskjær (91) av nordmenn som har scoret flere enn King i Premier League, melder statistikktjenesten Opta.

Langt inne på overtid ble sluttresultatet fastsatt da Jordon Ibe slo et frispark inn på hodet til venstreback Charlie Daniels. Engelskmannen stusser ballen vakkert i lengste hjørnet.

– Den viktigste seieren denne sesongen

– Vi gikk inn til pause og visste vi gjorde jobben defensivt, men samtidig var ikke kontringsspillet godt nok. Da gikk vi utpå i andre omgang og visste vi kunne gjøre det bedre, sier Joshua King til rettighetsinnehaveren BT Sport etter kampslutt.

Bournemouth hadde bare vunnet én av de siste fem før møtet mot Chelsea. Derfor setter King seieren mot Chelsea høyt.

– Det er ikke den beste seieren, men det er den viktigste denne sesongen. Det har vært en dårlig periode, og nå har vi Cardiff til helgen, fortsetter spissen.

I overgangsvinduet har Eddie Howe og Bournemouth kjøpt inn en ny spiss i Dominic Solanke som en direkte utfordrer til Joshua King. Det tar nordmannen med slående ro.

– Det er godt å ha konkurranse, det gjør at alle presterer bedre, avslutter King som nå har åtte scoringer for Bournemouth.

Utskjelte Llorente reddet Tottenham

Tottenham tok imot Watford på Wembley. Et Spurs-lag som hadde fått tilbake Son Heung-min etter at Sør-Korea røk ut av Asiamesterskapet.

Watford tok ledelsen da Davinson Sánchez var så uheldig å sette ballen i eget mål etter et innlegg fra José Cholevas i første omgang.

Et kvarter før slutt ble det balanse i regnskapet. Llorente tok med seg ballen inn i 16-meteren, men blir stoppet. Ballen havnet hos nevnte Son, som dunket inn utligningen for de hvitkledde som da bare har vunnet to av de siste fem kampene sine i Premier League.

Like før slutt kom Danny Rose til innlegg på Tottenhams venstre side. På bakerste stolpe dukket Fernando Llorente opp. Løvenes konge stanget ballen tilbake i motsatt hjørne, utakbart bak Ben Foster.

MATCHVINNER: Fernando Llorente ble Tottenhams helt mot Watford. Son Heung-min (til høyre) vil ta del i jubelen for 2–1.

Dommerfeil, rødt kort og status quo

Crystal Palace gjestet Southampton som hadde vunnet to kamper på rad før møtet med London-klubben. Southampton startet kampen best, men Crystal Palace tok ledelsen etter scoring av Wilfried Zaha.

Før pause burde etter alle solemerker Southamptons midtstopper Jack Stephens vært utvist etter at han kom hasardiøst inn i en takling der han stemplet en motspiller midt på leggskinnet – men dommer Andre Marriner vinket spillet videre.

I den andre omgangen utlignet James Ward Prowse for Southampton med en kontrollert avslutning. Og det var de to målscorerne det skulle handle om seinere.

IKKE FORNØYD: Wilfried Zaha blir vist av banen av dommer Andre Marriner.

Ward Prowse felte Zaha på vei framover, uten at den tidligere Manchester United-spilleren fikk noe som helst. Det fører til at Zaha fyrte seg opp mot Southampton-spilleren og Zaha blir belønnet med gult kort. Noe som førte til at frustrasjonen tok overhånd hos Crystal Palaces største profil.

Zaha valgte å applaudere det gule kortet, noe som fikk Marriner til å trekke opp det andre gule og dermed rødt kort på målscoreren.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk