Lukaku sendte Belgia til VM

Belgia er klare for sitt første VM-sluttspill på tolv år etter 2-1-seier over Kroatia på bortebane fredag. Romelu Lukaku scoret målene for gjestene.

TOMÅLSSCORER: Romelu Lukaku scoret to ganger da Belgia tok seg til VM med 2-0 borte mot Kroatia fredag. Her får målscoreren en klem fra Jan Vertonghen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Belgierne trengte bare ett poeng i Zagreb for å vinne gruppe A, men gikk offensivt ut og tok sin åttende seier av ni mulige. Laget er fortsatt ubeseiret før den siste kvalifiseringskampen mot Wales (hjemme) tirsdag.

Lukaku har de siste ukene vist sterk scoringsform for Everton i Premier League. Den nøt også Belgia godt av mot Kroatia. Etter et kvarter ordnet kraftspissen 1-0, mens han doblet ledelsen sju minutter før pause.

— Jeg er veldig glad på vegne av laget. Vi trodde hele tiden på oss selv, og nå har vi klart å kvalifisere oss, sa Lukaku etter seieren.

Annenplass

Manchester City-stopperen Vincent Kompany er for tiden ute med skade, men Belgia klarte seg godt i forsvar selv om Niko Kranjcar reduserte for hjemmelaget i sluttminuttene.

Kroatia var før kampen allerede sikret annenplassen i gruppen. Det gir trolig laget to omspillskamper i november om en VM-plass. Serbia, Skottland, Makedonia og Wales er slått ut.

Stjerner

Belgia skal neste sommer delta i sitt første VM-sluttspill siden 2002. De siste årene har belgierne bygget opp et ungt og fremadstormende landslag.

Mange av spillerne har skaffet seg et navn i engelsk toppfotball. Blant dem er nevnte Lukaku og Kompany, men også Marouane Fellaini (Manchester U.), Eden Hazard (Chelsea) og Jan Vertonghen (Tottenham).

Publisert:
  1. Fotball-VM
  2. Kroatias herrelandslag fotball
  3. Belgias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Viking dropper sesong­kort – innfører helt ny ordning

  2. Nord-Jæren: 119 nye smitte­tilfeller

  3. Resultatene i stor fedme­studie over­rasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere

  4. Derfor vil de ikke vaksinere seg

  5. Dette bør du vite om «glattå»

  6. Regjeringen vil skjære gjennom ved korona­krangel på Nord-Jæren