Opptur for de norske lagene i europaligakvaliken

Både Haugesund og Odd tok sterke seire torsdag kveld.

FK Haugesund slo polske Lech Poznan på hjemmebane (arkivfoto).
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

HAUGESUND - LECH POZNAN 3–2/VADUZ - ODD 0–1

Rosenborg tok med seg et greit uavgjortresultat hjem fra mesterligakvalifiseringen i irske Dundalk onsdag.Tidligere torsdag kveld sørget Brann for en stor norsk opptur da de slo slovakiske Ruzomberok 1–0 på bortebane i kvalifiseringen til europaligaen.

Men også de to andre norske lagene i aksjon imponerte.

Haugesund ledet 3-0, men to baklengsmål mot slutten gjør at det går mot en vrien returkamp borte mot polske Lech Poznan i europaligakvalifiseringen.

Med scoringer fra Liban Abdi, Haris Hajradinovic og Shuaibu Ibrahim ledet FKH hele 3-0 med et drøyt kvarter igjen å spille. Hadde rogalendingene klart å holde nullen torsdag, ville mye av jobben vært gjort.

I stedet er det nå full spenning før bortekampen i Polen neste uke. Det sørget Radoslaw Majewski for da han med hodet stanget inn Poznans viktige bortemål i det 75. minutt.

På overtid reduserte i tillegg Darko Jectic til 2-3 fra straffemerket. Dommeren slo ned på Bruno Leites felling av Mihai Radut.

– Det er klart dette er bittert. Vi spilte en fantastisk kamp i 80 minutter, men det er det som skjer på overtid som irriterer mest. Det var dårlig håndtert av oss, sier FKH-trener Eirik Horneland til NTB.

Les også

Reginiussen reddet Rosenborg i Irland

Tøft

Det som kunne vært et fantastisk utgangspunkt, ble til slutt "bare" et forsprang på ett mål. Poznans to bortemål kan vise seg å bli problematisk for FKH.

Horneland er forberedt på ordentlig kok og en tøff atmosfære i bortekampen.

– Det må vi regne med. Med dette resultatet vil de mobilisere alt der nede. Vi får nå se hvor tøffe vi er i nøtta, sier han.

Kampens første scoring i det 24. minutt var av det utsøkte slaget. På et innlegg fra Alexander Stølås klarte Abdi å rettvende seg og dunket inn 1-0 via tverrliggeren og i nettmaskene.

Rett etterpå kunne det like godt stått 2-0, men Hajradinovic hadde ikke centimeterne på sin side da han skjøt et frispark i tverrliggeren.

Gytkjær tilbake

Lech Poznan hadde sine sjanser, men det var Hajradinovic som kunne doble hjemmelagets ledelse i det 71. minutt etter en kontring. Scoringen kom like etter at gjestenes Majewski hadde rotet bort en kjempesjanse.

To minutter senere økte Ibrahim til 3-0. Alene med Poznans målvakt gjorde han ingen feil.

Dessverre for FKH skulle polakkene komme tilbake og skape spenning i matchen.

Christian Gytkjær var torsdag tilbake på gamle trakter. Dansken, som spilte for Haugesund mellom 2013 og 2015, kom ikke i målprotokollen for bortelaget. Han ble tatt av banen etter 79 minutter.

Les også

Sterkt resultat for Brann på bortebane i europaligaen

Occéan avgjorde for Odd

Olivier Occéan sikret Odd 1-0 over Vaduz i Liechtenstein torsdag. Telemarkingene har dermed et godt utgangspunkt før returkampen i europaligakvalifiseringen.

Da en sjansefattig første omgang så ut til å ebbe ut målløs, tryllet Odds veteranspiss fram en scoring av det smått akrobatiske slaget. En ball fra Jone Samuelsen var på vei å ende bak Occéan, men han klarte likevel å vri beinet bakover og fyre av et skudd som føk via stolpen og i nettet.

Etter pause åpnet kampen seg mer opp. I det 51. minutt var Vaduz bare noen få centimeter unna 1-1 etter at Axel Borgmanns skuddforsøk fra 30 meter traff innsiden av stolpen. Heldigvis for Odd spratt ikke ballen videre inn i garnet bak Sondre Rossbach.

Det ble bare med det ene skremmeskuddet for hjemmelaget i annen omgang. Odd klarte å få god kontroll og nektet Vaduz å komme til sjanser.

Riku Riski hadde sine muligheter til å fjerne all spenning før returkampen i Skien. Han burde spesielt tatt vare på sjansen han fikk alene med keeper ni minutter før slutt. 27-åringen var ikke besluttsom nok, og dermed kunne Vaduz' målvakt avverge med beinet.

(©NTB)

Publisert:
  1. Christian Gytkjær
  2. Europa League
  3. FK Haugesund
  4. Odds BK

Mest lest akkurat nå

  1. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

  2. Ny direkterute fra Sola

  3. Vinden skaper trøbbel – ferjer ble omdirigert til Hanasand

  4. Cruise-film fra Stavanger skal ut i hele verden

  5. Gladmelding til Bryne-fansen: – En av de beste i ligaen

  6. Spotify fjerner Neil Youngs musikk