Joshua Kings gule kort får engelske fotballegender til å kreve regelendring

Alan Shearer og Gary Lineker mener at nordmannen bør få karantene etter «sjokkerende filming». TV 2-ekspert tar King i forsvar.

Dommer Paul Tierney ga Joshua King gult kort på grunn av filming i kampen mot Stoke lørdag. Ikke nok straff, mener TV-ekspertene i England.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

59 minutter var spilt av lørdagens kamp mot Stoke da Bournemouth-spiss Joshua King deiset i bakken innenfor 16-meteren. Stoke-spilleren Kurt Zouma så ikke ut til å være i nærheten av nordmannen.

Straffe, ropte hjemmefansen og King. Klar filming, mente dommer Paul Tierney, og viste King det gule kortet.

Gult kort er ikke nok, mener Premier League-legendene Alan Shearer og Gary Lineker i BBCs velkjente fotballprogram «Match of the Day». I dag er det slik at spillere kan bli idømt karantene for filming dersom dommeren ikke fikk med seg hendelsen i selve kampsituasjonen.

Les også

Etterlengtet King-scoring i Bournemouth-seier

Engasjert Shearer

Men dersom dommeren har sett filmingen og gitt kort, er saken avgjort. Da kan det ikke gis ytterligere straff i ettertid.

– Vet du hva? Selv om dommeren ser situasjonen og gir ham det gule kortet på grunn av filming, hvorfor kan man ikke i tillegg gå inn og gi ytterligere straff? Nå kan de ikke gjøre noe mer, sa Shearer under Match of the Day-sendingen.

Alan Shearer vil komme filmingen til livs, og ber om at reglene endres.

– De bør se på situasjonen en gang til, for den filmingen er så klar som den kan bli. Hvis de ønsker å bli kvitt dette problemet, hvorfor kan de ikke utestenge spilleren uavhengig om dommeren så det eller ikke?, spør Shearer.

Les også

Sørloth på vei til Premier League: – Summen i seg selv er galskap, men det er ikke hans feil

– Det er uakseptabelt

– Jeg er ikke uenig, sa programleder Gary Lineker i studio. Han mente Kings filming og forsøk på å lure til seg et straffespark var «sjokkerende».

Dersom Bournemouth faktisk hadde fått straffespark i situasjonen med King, er det trolig at nordmannen ville ha fått en utestengelse i ettertid basert på videobevis.

Nettopp dette skjedde med West Ham-spilleren Manuel Lanzini tidligere I sesongen, da FA mente at Lanzini hadde filmet seg til straffespark i kampen mot Stoke.

Les også

Begrepet «fotballdrama» er blitt en slitt klisjé. Men dette var virkelig et drama.

Det samme burde skje med Joshua King, mener Danny Murphy, en annen av TV-ekspertene under helgens Match of the Day-sending.

– Det er en stygg filming. Jeg liker ikke å se det der fra noen spillere. Det er uakseptabelt, sier han.

TV 2-ekspert: – De starter i feil ende

TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller rister litt på hodet av at «ti eksperter i et engelsk TV-studio diskuterer en filming».

– Jeg synes rett og slett at engelskmennene starter i feil ende. Jeg liker ikke juks og filming jeg heller. Men jeg synes det er mye mer ekkelt å se alle de stygge taklingene og holdingene, sier Møller.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener at man bør slå mer ned på stygge taklinger.

– Men de stygge taklingene vegrer de seg for å ta tak i, for det er liksom den klassiske «macho-fotballen». Da er det enklere å snakke om en nordmann i Bournemouth som filmer, eller en Lanzini i West Ham, fortsetter han.

– Men er du enig med Shearer og Lineker i at filming bør kunne gi noen kampers karantene?

– Filming kommer vi ikke til å få bukt med uansett. Da er jeg heller veldig enig med Pep Guardiola (manager i Manchester City) som snakker om alle de stygge taklingene. Det bør det slås hardere ned på, mener Møller.

Joshua King kom inn som innbytter lørdag. Han scoret 1-1-målet i kampen som Bournemouth vant 2–1.

PS: Også VG omtaler saken. Avisen har vært i kontakt med King om kritikken, men han ønsker ikke å uttale seg.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk