Chelsea-fans straffes etter å ha nektet mørkhudet plass på t-banen

Fire supportere utestenges i flere år etter en stygg rasismeepisode i vinter.

Videoen av Chelsea-supportere som nekter en mann å komme på metroen vakte sterke reaksjoner.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Fire Chelsea-supportere blir straffet med utestengelse fra all fotballaktivitet i flere år framover etter en stygg rasismesak i Paris i forbindelse med klubbens mesterligakamp mot PSG i vinter.

Nektet mørkhudet

Den tidligere politimannen og menneskerettighetsforkjemperen Richard Barklie (50) er mannen som pekes ut som hovedmann for handlingene som skjedde på T-banen i Paris 17. februar i år.

Barklie og fire andre Chelsea-supportere nektet mørkhudede Souleymane Sylla å ta plass på T-banevognen de sto i, og dyttet franskmannen av vognen flere ganger mens de sang «vi er rasister, vi er rasister og det er slik vi liker det».

Les også

Her nekter Chelsea-fans en mørkhudet mann å gå på metroen

Les også

Fransk og britisk politi jakter på rasistiske Chelsea-fans

Les også

Chelsea utestenger tre for rasisme

Les også

Skamfull Mourinho inviterer rasismeoffer til Stamford Bridge

Videoen viser at Sylla flere ganger forsøker å gå om bord på T-banen, men blir dyttet ut av flere syngende Chelsea-fans.

Onsdag ble Barklie dømt til fem års utestengelse fra fotballkamper i England. Også supporterne Joshua Parson (20) og William Simpson (26) ble utestengt i fem år, mens Jordan Munday (20) fikk tre års utestengelse, melder britiske Guardian.

Parson ble straffet hardt fordi videobevis viste at han skrek «Hvor var du under andre verdenskrig?» og en slengbemerkning om IRA.

Klubben søkte vitner

Alle fire har også tidligere vært involvert i ulike rasismesaker. Barklie skal ha blitt observert mens han sang «John Terry er en rasist, og det er slik vi liker det». Terry fikk i 2012 fire kampers karantene for å ha kommet med en rasistisk bemerkning mot Queens Park Rangers-spiller Anton Ferdinand.

Simpson skal ha kommet med rasistiske tilnærminger mot en drosjesjåfør, mens Munday ble bedt om å roe seg ned av politiet i Paris etter uprovosert å ha skubbet til en mann.

Etter hendelsen i februar la Chelsea ut en pressemelding der de tok sterkt avstand fra handlingene.

— Slik oppførsel er avskyelig, og har ingen plass i fotballen eller i samfunnet, het det i pressemeldingen der de oppfordret vitner til å melde seg. (©NTB)

Publisert: