Ronaldo tangerte Messi-rekord da Real Madrid gikk videre til semifinalen

Zidane: — Cristiano er en spesiell spiller.

HAT-TRICK-HELT: Cristiano Ronaldo scoret tre mål mot Wolfsburg tirsdag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

REAL MADRID — WOLFSBURG 3-0 (3-2 sammenlagt)

Cristiano Ronaldo ble helten, som så mange ganger tidligere for Real Madrid, da den spanske storklubben tok igjen Wolfsburgs forsprang fra første kamp og sikret seg plass i semifinalen i årets Champions League.

Wolfsburg vant 2-0 på hjemmebane i Tyskland, og forutsetningene var klare. Real Madrid måtte score tre mål for å gå videre - uten å slippe inn noen. Det fikset Cristiano Ronaldo nærmest på egen hånd med sitt 14.- 15.- og 16. mål i Champions League denne sesongen.

Det var også portugiserens femte hat-trick i Champions League. Han tangerer dermed Lionel Messis rekord i turneringen, skriver ESPN.

— Dette er en dag for å feire. Vi vant med karakter og styrke og jeg er veldig fornøyd med spillerne, sier Real Madrid-trener Zinedine Zidane ifølge Marca.

Om sin scoringshelt sier den franske legenden dette:

- Cristiano er en spesiell spiller. Han utgjør forskjellen.

Det er Sergio Ramos enig i.

— Selv om han ikke har vært i sin beste form, er Ronaldo alltid viktig. For dem som har tvilt på Ronaldo, så slo han tilbake igjen. Vi trenger ham. Det var mange som trodde at det ikke var mulig å snu dette, men vi fikk kampen inn i vår rytme, sa Real-forsvareren ifølge NTB.

DETTE LAGET ER OGSÅ VIDERE I MESTERLIGAEN:

Les også

Zlatans Europa-forbannelse fortsetter

Wolfsburgs trener: — Vi var ikke klare

Etter tyskernes 2-0-seier hjemme var det ventet at Real Madrid ville gå knallhardt ut hjemme på Santiago Bernabéu for å utligne forspranget kjappest mulig. Det skjedde også.

Hjemmelaget var offensive og dominerte kraftig det første kvarteret av kampen, dog uten å registrere noe skudd på mål. Men deretter kom en tre minutters eksplosjon. To kjappe mål av Cristiano Ronaldo etter 15 og 17 minutter snudde om på forutsetningene for kampen.Først møtte 31-åringen et godt innlegg fra Dani Carvajal på bakre stolpe og satte inn 1-0. To minutter etterpå kom en corner fra Toni Kroos på hodet til portugiseren som plasserte en lur heading bak Wolfsburg-keeper Diego Benaglio.

Dermed 2-0 til Real Madrid og 2-2 sammenlagt og oppgjøret startet på mange måter på nytt igjen.

— Vi var ikke klare for hva vi visste ville komme de første 20 minuttene, sa Wolfsburg-trener Dieter Hecking.

LES LARS TJÆRNÅS' BLOGG:

Les også

«Derfor skjelver Barcelona før skjebnekampen»

Roligere tempo

Men da man kanskje trodde at de helhvite skulle kjøre på for å punktere kampen, roet det hele seg ned. Wolfsburg gjenvant litt av kontrollen over kampen, og var faktisk nær en viktig redusering før pause da midtbanesliter Luiz Gustavo fyrte ivei et knallhardt langskudd etter en drøy halvtime. Men 2-0 holdt seg til pause.

Real Madrid kom hardt og kontant ut av startblokkene etter pause og dominerte første del av andre omgang som de gjorde i første. Nærmere enn Karim Benzema var etter 62 minutter er det vanskelig å komme. Franskmannen steg høyest til værs på en corner, og hans heading traff stolpen før den rullet langs streken inn til Benaglio.

Wolfsburg hadde ikke mye å by på, men midtstopper Dante var frempå med en heading etter snaue 70 minutters spill. Navas hadde dog god kontroll i Real-buret.

Les også

Eric Cantona lanseres som ny sportsdirektør i Marseille

Les også

Leicester-billetter selges for over 90.000 kroner

Avgjørelsen

AVGJØR KAMPEN: Cristiano Ronaldo sender ivei frisparket som gir Real Madrid en 3-0-ledelse på hjemmebane.

Et kvarter før slutt kom avgjørelsen. Luiz Gustavo felte Luka Modric like utenfor 16-meteren og Cristiano Ronaldo gjorde seg klar til å ta frispark. Det gjorde portugiseren på vakkert vis, men han fikk også hjelp av en svak Wolfsburg-mur. Ballen gikk gjennom muren og snek seg inn i Benaglios lengste hjørne.3-0 til Real Madrid og 3-2 sammenlagt. Imidlertid skulle det kun én scoring fra tyskerne til for at de ville gå videre.

Den scoringen kom aldri, Real Madrid var nærmere 4-0 enn Wolfsburg var redusering, og det spanske storlaget sikret sitt avansement til semfinalen.

— Jeg mener vi i 2. omgang viste hvorfor vi evnet å spille en så god kamp i det første møtet, sa Wolfsburg-trener Hecking.

Publisert:
  1. Champions League
  2. VfL Wolfsburg

Mest lest akkurat nå

  1. Den drapssiktede fra Kongsberg bodde i Stavanger

  2. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

  3. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

  4. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  5. Her er Arbeiderpartiets nye gruppeleder i fylkestinget

  6. – Elever, lærere og foreldre opplever skolene som forskjellige