Spurs-sjefen etter derbytap: - Vi rundspilte Arsenal

Et rekordraskt Tomas Rosicky-mål var nok. Topp fire er utenfor Tottenhams rekkevidde.

Olivier Giroud tok et godt tak rundt Tomas Rosicky etter sistnevntes kremmerhus.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Søndag hadde Tottenham muligheten til å redusere avstanden til Arsenal til tre poeng, da lagene møttes i Nord-London-derbyet.

I stedet skulle et tidlig Tomas Rosicky-mål sørge for at Tottenham nå trenger et mirakel for å klare topp fire.

Rosickys mål var av den spektakulære sorten. Tsjekkeren dundret ballen nådeløst i krysset fra en noe spiss vinkel.

— Dette er et viktig resultat for oss. Derbykamper er alltid tøffe. Denne seieren betyr mye for oss og mye for fansen. Vi er henrykt, sier Rosicky i et intervju vist på TV2. ## Arsenal i gullkampen

Tottenham hadde ballen mye, men klarte aldri å score målet som hvert fall hadde gitt dem en realistisk mulighet til å kvalifisere seg for Champions League.

— Vi er skuffet. Jeg er fornøyd med prestasjonen. Vi rundspilte Arsenal og fortjente å vinne, sier Tottenham-manager Tim Sherwood.

Nå er det ni poeng opp til Arsenal, som har en kamp mindre spilt. Til Manchester City på fjerdeplass er det syv poeng, men de har tre kamper mindre spilt.

For Arsenal betyr seieren mot erkerivalen at de nå kan for alvor rette fokuset mot en gullkamp utover våren. Opp til ligaleder Chelsea er det nå fire poeng, og Arsene Wengers mannskap har én kamp mindre spilt.

Neste lørdag er det en bortekamp mot nettopp Chelsea som venter for Arsenal.

Rekordraskt mål

Mesut Özils hamstringskade betyr at Tomas Rosicky vil få mer tillit fremover, og det er ikke nødvendigvis dårlige nyheter for Arsenal-fansen.

Kampen var bare ett minutt gammel da Rosicky dempet lydnivået på White Hart Lane.

Tsjekkeren førte ballen på høyresiden, spilte ballen til Alex Oxlade-Chamberlain, som tilsynelatende ufrivillig ga ballen tilbake. Ballen spratt perfekt for Rosicky, som dundret ballen i motsatt kryss med høyre vrist.

Scoringen klokket inn til 1 minutt og 12 sekunder, som ifølge Opta er Arsenals raskeste mot Tottenham i Premier League.

Sherwood kastet jakka

Tottenham-manager Tim Sherwood var ildsint etter 0-4-tapet for Chelsea forrige helg, og vi fikk se mer av hans temperament søndag.

45-åringen kastet jakken sin i bakken da hans forsvar tillot Alex Oxlade-Chamberlain å bli spilt gjennom alene med Hugo Lloris. Lobb-avslutningen fra unggutten var imidlertid så dårlig at den nesten så ut som et innlegg.

Super-søndagens første hatoppgjør, mellom Manchester United og Liverpool, inneholdt flere spinnville taklinger. Etter 20 minutter gjorde Bacary Sagna et forsøk på å følge det eksempelet, da han meide ned Danny Rose, som heldigvis kom uskadet fra sitt tilsynelatende ubehagelige møte med bakken.

Danny Rose tok en ufrivillig salto etter å ha blitt taklet av Bacary Sagna i første omgang.

Svakt Tottenham-forsvar

I en sesong der Tottenham har tapt 0-4 for Chelsea, 1-5 og 0-6 for Manchester City og 0-5 for Liverpool, er det nærliggende å tro at mye tid har blitt brukt på defensiv struktur på klubbens treningsfelt.

Men etter 27 minutter skulle Tottenham-forsvaret nok en gang så tvil om den påstanden. En relativt enkel pasning fra Santi Cazorla til Lukas Podolski var alt som var nødvendig for å på ny spre panikken i Tottenham-forsvaret.

Podolski slo ballen ut i feltet, der Oxlade-Chamberlain fyrte løs, men skuddet gikk via en Tottenham-spiller og utenfor.

Ti minutter senere ble ballen spilt bak Tottenhams forsvarsfirer igjen, og Lukas Podolski kom seg foran Younes Kaboul. Denne gangen skjøt tyskeren i nettveggen.

Det var en gjennomgående trend i første omgang at Tottenham hadde ballen, mens Arsenal skapte målsjansene. Arsenal, som vanligvis følger en ballbesittende filosofi, hadde kun 38% ballbesittelse før hvilen, ifølge BBC.

Szczesny med dobbel-tabbe

Tottenham skapte ikke stort før pause, men to minutter ut i andre omgang skulle de få en hjelpende hånd av Wojciech Szczesny. Arsenal-keeperen slapp ballen etter et innlegg fra Kyle Naughton, men Nacer Chadli nølte for lenge med ballen, og Bacary Sagna fikk klarert.

Det var nesten så man skulle tro at situasjonen ble vist i reprise like etterpå, da Kyle Naughton nok en gang slo et innlegg som Szczesny ikke klarte å holde. Ballen havnet igjen hos Chadli, men hans forsøk ble blokkert av Laurent Koscielny. Derned hadde belgieren skuslet bort to gigantmuligheter på kort tid.

Tottenham fortsatte å dominere banespillet etter pause, og så generelt sett en smule farligere ut enn i første omgang.

At målscorer Rosicky ble erstattet med langt mer defensive Mathieu Flamini var et tegn på at Arsene Wenger ikke likte utviklingen.

Tim Sherwood hadde mye å sette fingeren på i første omgang.

Upopulært bytte

Tim Sherwood måtte åpenbart også gjøre grep. Men buingen fra hjemmepublikummet vitnet om at å bytte ut Christian Eriksen for Roberto Soldado ikke falt i smak.

Den endringen ga ikke Tottenham mye mer trykk. Emmanuel Adebayor fikk en brukbar mulighet minuttet før slutt, men han klarte ikke å få nok kraft i skuffet til å overliste Szcsesny.

Dermed tok Arsenal en svært viktig seier foran neste helgs toppkamp mot Chelsea.

Les også

 1. Spurs-spillerne aksepterer slakten fra manageren

 2. Denne tabellen vil du ikke se, Moyes

 3. Özil ute i flere uker

Publisert:
 1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 2. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 3. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 4. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 5. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk

 6. Nå kan alt skje i Stavanger!