Fortsatt ingen enighet mellom Telia og Viaplay om Premier League – rammer 450.000 TV-kunder

Kun tre dager før Premier League-starten er det fortsatt ingen distribusjonsavtale i boks mellom partene.

INGEN ENIGHET: Telia og Viaplay Group blir ikke enige om en avtale som gjør at Telias TV-kunder kan se Erling Braut Haaland og resten av Premier League-sirkuset.
  • Eirik Heggdal Evensen, VG
Publisert: Publisert:

– På nåværende tidspunkt er det ingen dialog mellom Telia og Viaplay Group vedrørende Premier League.

Det sier Kim Poder, kommersiell sjef i Viaplay.

Viaplay Group har forut for denne sesongen sikret seg rettighetene til å vise Premier League de neste seks sesongene.

Medieselskapet har også inngått individuelle videresalgsavtaler med de ulike TV-distributørene, slik at nordmenn vil ha mulighet til å kunne se Premier League-fotball på lineær TV.

Viaplay har imidlertid ikke kommet til enighet med Telia om en avtale.

Det betyr at Telias TV-kunder ikke får sett alt av Premier League på lineær TV denne sesongen.

For stor avstand

Uenigheten dreier seg om videresalget av premiumpakken «V Premium», som inneholder fem nye lineærkanaler som skal vise Premier League.

– Når det gjelder videresalg av V Premium så har vi dessverre ikke kommet til enighet foran denne sesongen, og årsaken er for stor avstand i forhandlingene, forteller Ellen Scheen, kommunikasjonssjef i Telia.

Uenigheten fører til at rundt 450.000 TV-kunder ikke får tilgang til alle 380 Premier League-kampene som skal spilles denne sesongen. Scheen presiserer at det tidligere er noen få tusen som har kjøpt engelsk fotballpakke på lineær-TV fra Telia.

Scheen vil ikke kommentere detaljene i forhandlingene, men opplyser til VG at avtaleforslaget om et videresalg av V Premium ville inkludert kostnader som hadde berørt alle Telias TV-kunder.

BEGRENSET TILGANG: 450.000 TV-kunder vil få begrenset tilgang til kaptein Ødegaard og resten av Premier League denne sesongen.

Én kamp i uken

Likevel vil TV-kundene til Telia få sett noe Premier League lineært.

Én kamp per serierunde med ett av de tradisjonelle topp seks-lagene skal gå på den bredt distribuerte TV-kanalen V4, som skifter navn til TV3+.

– De som ønsker mer innhold kan kjøpe tilgang direkte fra Viaplay Group, forteller Scheen til VG.

Premier League vil derimot være tilgjengelig lineært via fire av de fem største TV-distributørene i Norge: Altibox, Allente, RiksTV / Strim og Telenor T-We.

Telia-kunder har og anledning til å kjøpe abonnement direkte hos Viaplay. Viaplay-appen er forhåndsinstallert på Telia-dekoderen, slik at kundene kan få tilgang til alle 380 kampene direkte gjennom boksen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk