Ny 4. plass for Sivert Wiig i verdens­cupen

Ålgård-ekspressen ble nummer fire på verdenscupsprinten i Falun.

Sivert Wiig, her fra Drammen i forrige uke, ble nummer fire på sprinten i Falun fredag.
Publisert: Publisert:

Sivert Wiig (24) fra Ålgård fulgte opp 4.-plassen fra den klassiske sprinten i verdenscupen i Drammen forrige uke med en ny 4. plass i svenske Falun fredag.

Wiig hang bra med i sin andre verdenscupfinale, men like før oppløpet havnet han nede på 5. plass i feltet og klarte aldri å gå seg opp på en pallplass som var målet.

Men nok en gang ble Wiig beste norske løper på herresiden.

– Jeg er fornøyd. Du ønsker selvfølgelig å ta steget opp på pallen, men jeg er fornøyd. Dette var min andre finale på kort tid. Det er bra, sa Wiig til Viaplay etter løpet.

– To fjerdeplasser på rad er veldig bra av Sivert. Han er en av dem som kjemper om en plass på sprintlaget til VM i Planica neste år, sier Viaplays ekspert og tidligere toppløper Niklas Dyrhaug.

Les også

Karrierebeste av Wiig: – Enormt kjekt

Nummer to i prologen

Den alltid prolograske 24-åringen ble nummer to i prologen bak finske Joni Mäki.

Etter fjerdeplassen i verdenscupsprinten i forrige uke, jaktet Wiig en pallplass på klassisksprinten i Falun.

I kvartfinalen hadde Wiig bra kontroll. Men slet både med festet og teknikken i motbakkene i Sverige. Men hentet seg flott inn og kontrollerte greit inn til semifinale.

Der ble det litt av den samme melodien. Men etter å ha klamret seg fast i teten opp siste bakke, styrte en mer felt-erfaren Wiig seg inn i fin posisjon på oppløpet og staket seg inn til 2. plass i heatet og med det finaleplass.

Les også

Wiig får sjansen i verdenscupen

– Enormt potensial

Der så det lenge lovende ut med tanke på en plass på pallen. Men de gikk til Richard Jouve (vant), Joni Mäki (nummer to) og Lucas Chanavat (nummer tre) som alle var foran Wiig over målstreken.

– Sivert viser et enormt potensial i klassisk sprint, sier Viaplays ekspertkommentator og tidligere landslagssjef Åge Skinstad om Wiig etter finalen.

Jouves seier gjør at franskmannen vant sprintverdenscupen denne sesongen.

I kvinnenes sprint var svenske Jonna Sundling (27) suveren og vant i ensom majestet. Maiken Caspersen Falla (31) kom på sjetteplass og endte sist i finalen.

Publisert: