Kristoff: – Jeg er alltid en trussel

Alexander Kristoff blir eldre, men utelukker ikke at han kan servere en overraskelse når sykkelsesongens første monument står på programmet lørdag.

Alexander Kristoff er klar for kraftprøven Milano-Sanremo.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Milano-Sanremo er en kraftprøve av et endagsritt med sine 293 kilometer. I tillegg er rittet et av de fem monumentene i internasjonal landeveissykling.

Rutinerte Kristoff vet bedre enn de fleste hva som skal til for å mestre den krevende oppgaven. 34-åringen vant rittet i 2014 og fulgte opp med annenplass bak tyske John Degenkolb året etter.

Lørdag kommer han til start etter å ha vist gryende form i sesonginnledningen. Midt i forrige måned tok han den første seieren for året i det spanske rittet Clasica de Almeria, og så sent som onsdag ble det tredjeplass i Milano-Torino.

Blir eldre

I Milano-Sanremo får han neppe plass høyt på bookmakernes lister over sannsynlige vinnere, men Kristoff har ambisjoner.

– Jeg er alltid en trussel, og jeg håper å være der igjen i år, men jeg blir eldre. Kanskje er jeg ikke så rask som jeg var for ti år siden, men jeg har fortsatt litt bein å kjøre med, sier veteranen i et intervju med Velonews.

Han peker på at Milano-Sanremo ofte endte i spurt tidligere. De siste årene har imidlertid syklister med klatreferdigheter funnet nøkkelen til hvordan spurterne kan hektes av i den siste og kjente Poggio-stigningen, mener Kristoff. På toppen av bakken gjenstår sju kilometer til mål.

– Nøkkelen for meg er å gå inn i Poggio i front av feltet. Hvis jeg ikke starter foran, har jeg ikke en sjanse, sier nordmannen, som før denne sesongen byttet arbeidsgiver fra UAE til Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Skarpe favoritter

Hans tidligere lagkamerat i UAE, Tadej Pogacar, seiler opp som en av favorittene i lørdagens ritt. Kristoff tror sloveneren er i stand til å kvitte seg med samtlige konkurrenter i avslutningen, akkurat som i Strade Bianche nylig.

Startlisten inneholder også andre skarpskodde navn som Primoz Roglic og Wout van Aert. Flere nordmenn er også ventet til start utover Kristoff, blant dem formsterke Andreas Leknessund.

Belgiske Jasper Stuyven er regjerende mester i Milano-Sanremo.

Publisert: