Mye uvisshet før årets håndball-EM i Norge: – Ser ikke for oss tomme tribuner

Håndball-EM og tilskuere er helt i det blå. Det europeiske håndballforbundet (EHF) utelukker langt på vei et mesterskap for lukkede dører.

Nora Mørk – blir det EM i Norge for henne og lagvenninnene?
  • NTB-Espen Hartvig
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

EM er det største mesterskapet i Norge på flere år, men pandemisituasjonen skaper stor usikkerhet. De norske håndballjentene har sjansen til å spille hjem et gull på hjemmebane for første gang siden 1999 (VM).

Det er 206 dager til EM-åpningen, men det er høyst uklart rundt tilskuere. I Norge foreligger det foreløpig et forbud mot å ha flere enn 200 tilskuere på idrett fra 15. juni. 500-grensen er uaktuell i hvert fall fram til 15. september.

– Det er en vurdering som håndballforbundet og Det europeiske håndballforbundet må gjøre. OL i Tokyo er utsatt. Det gikk hardt ut over alle OL-utøverne. Det viktigste tror jeg er at man har et arrangement som skjer. Så må de (NHF og EHF) komme tilbake til om de klarer å ivareta smittevernhensynene, sier kulturminister Abid Raja (V) til NTB.

Følger planen

Det skal spilles 26 EM-kamper i Norge (Trondheim, Stavanger og Oslo) i perioden 3.–20. desember. Totalt vil det trolig kunne være opp mot 125.000 tilskuere på disse kampene.

I Trondheim er det lagt opp til vel 8000 i tribunekapasitet. I Stavanger vil det ligge tett på 8000.

Overvåker situasjonen

Danmark arrangerer deler av EM og har 21 kamper på dansk jord. Sluttspillet spilles på Fornebu i en arena med plass til vel 12.000 publikummere.

– På generelt grunnlag kan vi si at fra EHFs ståsted, kan vi ikke se for oss et EM uten tilskuere, sier EHFs kommunikasjonssjef Thomas Schöneich til NTB.

– EHF overvåker situasjonen fortløpende, og planleggingen fortsetter som planlagt, legger han til.

– Sånn som epidemiutviklingen ser ut nå, vil jeg tro det blir vanskelig, sier Frode Forland, fagdirektør i Folkehelseinstituttet (FHI), til VG på spørsmål om et EM kan gjennomføres som planlagt.

Publisert:
  1. Håndball-EM
  2. Håndball

Mest lest akkurat nå

  1. Kom hjem til endevendt hus i Stavanger

  2. Én måned siden gjenåpningen – slik har det gått

  3. Denne boligen i Sandnes kan vinne en helt spesiell pris

  4. Mange av kundene er blitt deres venner, men etter 37 år er det slutt

  5. Viking vil vurdere å tilby Berisha ny kontrakt allerede nå

  6. Hvor stor er sjansen for at to gutter fra samme barnehjem møtes igjen på andre siden av kloden og blir bestevenner?