19 år gammel debutant forlenget Solskjærs krise

Presset på Ole Gunnar Solskjær øker etter at Manchester United tapte 0-1 borte mot bunnlaget Newcastle. Seriedebutant Matthew Longstaff (19) ble matchvinner.

For tredje gang i årets Premier League måtte Ole Gunnar Solskjær se Manchester United tape.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Newcastle - Manchester United 1–0

Longstaff sørget for at Solskjærs mannskap gikk på sitt tredje tap i årets Premier League.

– Det er noe du drømmer om, men aldri tror kommer til å skje, sa en tydelig stolt Longstaff til Sky Sports etter kampen.

Med ni poeng på åtte kamper går Manchester United inn i landslagspausen på 12.-plass. Det er uvant kost for den tradisjonsrike klubben som tidligere i sesongen har tapt mot Crystal Palace og West Ham.

Les også

TV-eksperten tordnet mot City-stjernen under sjokktapet: – Aldeles grusom

– Uakseptabelt

De svake resultatene gjør det naturlig at flere stiller seg kritisk til Solskjærs jobb som United-manager.

Vondt kan bli verre når klubben får besøk av ubeseirede Liverpool etter landslagspausen. United må opp flere hakk fra Newcastle-kampen hvis de skal ende seiersrekken til rivalen om to uker.

– Det vil ta den tiden det tar. Jeg kan ikke gi deg et tidspunkt, men vi nærmer oss. Vi har skapt en stor, stor utfordring med å komme blant topp fire, men det er tett, sa Solskjær etter kampen.

United-målvakt David de Gea var klar i sin tale etter tapet.

– Det er ikke akseptabelt for en klubb som oss. Jeg synes det er flaut også. Ikke bare i dag, hele sesongen. Vi spiller ikke bra. Vi klarer ikke engang å score mål og skape sjanser. Vi spiller ikke bra. Vi har mange skader og unge spillere på laget, men det er ingen unnskyldning, sa han.

Matthew Longstaff fikk en drømmedebut.

Stor Maguire-sjanse

United burde derimot ha gått til pausen med 1-0-ledelse. Harry Maguire fikk en svær mulighet da han umarkert steg til værs på et hjørnespark like før sideskiftet. Dessverre for Solskjærs mannskap endte headingen til side for mål.

Newcastle hadde riktignok også sine muligheter. Målscorer Longstaff introduserte seg med å smelle ballen i tverrliggeren på halvspretten fra 20 meter.

Noe før pause ble vertenes Miguel Almirón ble vakkert spilt igjennom, men vingen brukte altfor lang tid. Det ga Maguire tid til å blokkere avslutningen.

Sjansefattig

De fremmøtte på St. James' Park har etter alt å dømme sett artigere fotballkamper i sitt liv, og det var langt mellom sjansene.

Luftsterke Andy Carroll hadde en brukbar mulighet til å heade vertene i ledelsen etter halvspilt 2. omgang. Heldigvis for Solskjærs menn endte forsøket over mål.

Longstaff sikret seieren med et vakkert langskudd et drøyt kvarter før slutt. 19-åringen ble servert av Jetro Willems, banket til på direkten og kunne se David de Gea strekke seg forgjeves etter ballen.

Scoringen ble kampens eneste mål og sikret med det Newcastles annen seier for sesongen. Laget klatret med det over streken.

(©NTB)

Publisert:
  1. Manchester United
  2. Ole Gunnar Solskjær

Mest lest akkurat nå

  1. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

  2. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

  3. Ny skade for Haaland – uaktuell for landskampene

  4. Stavanger råd­hus renoveres: - Risiko­fylt å beholde lav­blokken

  5. Jostein (80) traff perfekt med nytt kraftverk, akkurat da strømprisene gikk til himmels

  6. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell