Bryne-spiller ble landslagshelt - endte vond rekke

Rogvi Baldvinsson (29) sikret seieren for Færøyenes landslag.

Bryne-spiller Rogvi Baldvinsson sikret Færøyenes første seier siden juli i fjor. Her i kampen mot Norge tidligere i år.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

FÆRØYENE - MALTA 1–0

De aller fleste norske fotballøyne var tirsdag kveld rettet mot Norges kamp i Romania, og noen fulgte nok også med på det som skjedde i Sveriges kamp mot Spania.

I den siste kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe tirsdag, møttes naboene i bunnen av tabellen, Færøyene og Malta.

Færøyene sto med null poeng før kampen, mens Malta hadde tre. Selv om mange vil betegne kampen som både uviktig og lite interessant, lå det likevel litt prestisje i potten: Oppgjøret var viktig for ikke å havne sist på tabellen.

I tillegg var det viktig for Færøyene å komme tilbake på vinnersporet, for de hadde gått 12 strake kamper uten seier før tirsdagens oppgjør. Forrige seier kom mot nettopp Malta, helt tilbake i juli i fjor.

Det ble derfor utløst elleville jubelscener i Tórshavn da Bryne-spiller Rogvi Baldvinsson stanget hjemmelaget i ledelsen på en dødball etter 71 minutter, en scoring som til slutt sikret en fortjent 1–0-seier til Færøyene.

Dermed klatret den lille øynasjonen nord for Skottland forbi Malta og opp som nummer fem på tabellen - på plassen bak Norge.

Nivå tre

Baldvinsson har bodd i Norge siden han var fem år gammel, og spiller til daglig for Bryne i 2. divisjon. Selv om jærlaget denne høsten har kjempet for overlevelse på nivå tre, har forsvarsspilleren vært fast innslag i Færøyenes landslagstropp.

Tirsdagens nettkjenning mot Malta var hans fjerde for landslaget, den forrige scoringen kom mot Portugal og Cristiano Ronaldo i 2017.

29-åringen har totalt over 40 kamper med det færøyske flagget på brystet.

Nå er det tilbake til hverdagen for Baldvinsson, som kombinerer det å være fotballspiller med jobb som programleder i Jærradioen. Lørdag skal Bryne møte Levanger på bortebane i serien.

Neste kamp for Færøyene er mot Norge på Ullevaal i midten av november.

PS: Også tidligere Viking-spiss Joan Simun Edmundsson startet kampen for Færøyene. Han spiller nå for Arminia Bielefeld i 2. Bundesliga.

Publisert: