Spansk storavis hevder Ødegaards avtale inneholder en lukrativ klausul

Kontrakten mellom nordmannen og Real Madrid skal være lekket.

Ifølge spanske El Mundo skal Martin Ødegaard tjene rundt 100 mill. på sin kontrakt med Real Madrid.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Som en del av den store Football leaks-avsløringen skriver nå den spanske avisen El Mundo om kontrakten Martin Ødegaard fikk da han signerte for Real Madrid i 2015.

Kontrakten går til 30.juni 2018, og gir en samlet inntekt på 10,5 millioner Euro hele kontraktsperioden. Det tilsvarer en inntekt på 95 millioner kroner for den norske tenåringen.

Les også

Spanske myndigheter bekrefter: - Vi etterforsker Cristiano Ronaldo

Får nesten 500 000 for a-lagskamper

El Mundo skriver også om andre klausuler i kontrakten. Blant annet skal den inneholde en bonus på 50 000 euro for hver gang han spiller for a-laget i kontraktsperioden. Det tilsvarer rundt 450 000 norske kroner.

Så langt har Ødegaard fått to opptredener for a-laget. I kampen mot Getafe i mai 2015, og en cupkamp i forrige måned.

Les også

Tysk storavis: Ronaldo skal ha gjemt unna 1,4 milliarder i skatteparadiser

Han skal også være sikret et rom i hotellet til førstelaget på treningsanlegget Valdebebas, treningsanlegget til Real Madrid.

Sa nei til skatteparadis

Martin Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, ble nevnt i første runde av lekkasjene. Han hadde fått et tilbud om å opprette et postboksfirma i et skatteparadis for å håndtere reklamerettighetene til sønnen, men avslo tilbudet.

Les også

Ødegaard skal ha avvist å benytte seg av skatteunndragelsene

Hans Erik Ødegaard skal angivelig ha svart at «Han (Martin) vil tjene mye penger uansett. Det er også et moralsk spørsmål. Hvorfor skal man ta en stor risiko ved å forsøke å spare skatt, når andre mennesker sliter mye mer med å betale regningene sine».

Men ifølge El Mundo kan det også ha vært en økonomisk grunn til at sa nei.

– Tallene viser at det er risikabelt å etablere et selskap nå. Du bør tjene mer før det er lønnsomt. Forhåpentligvis kan du tjene masse, men det er også mulig å ikke gjøre det. Da har du et selskap med stor gjeld. Det kan være bedre å vente og se hva som skjer, skal han ha skrevet i svaret sitt ifølge El Mundo.

Les også

Dette bildet av Ødegaard setter fart på ryktene

– Ingen kommentar

Adresseavisen har mandag vært i kontakt med Hans Erik Ødegaard, men han vil ikke kommentere opplysningene om kontrakten eller om forslaget om postboksselskap.

– Vi har vært bevisste på å holde en lav profil, så vi vil ikke kommentere opplysningene, sier han til Adresseavisen.

Den tyske avisen Der Spiegel og et samarbeid mellom ti europeiske aviser, blant annet spanske El Mundo og danske Politiken, har fått tilgang på 18,6 millioner kontrakter, regneark, fakturaer og mail som skal avsløre den skitne baksiden i fotballen. Store fotballnavn som José Mourinho, Mesut Özil og Falcao blir også nevnt i avsløringene.

Publisert: