Matchvinneren om den etterlengtede seieren: – Dette forandrer alt

Et hardt presset Lillestrøm fikk en etterlengtet opptur på Åråsen stadion.

Publisert: Publisert:

Lillestrøm-spillerne jublet hemningsløst da de endelig fikk seg en fotballopptur på Åråsen. Foto: Borgen, Ørn / NTB scanpix

 • Halvor Ekeland
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Lillestrøm–Sandefjord: 1–0 (1–0)

ÅRÅSEN: Det var et mildt sagt presset Lillestrøm som tok imot Sandefjord på Åråsen. Etter tapet mot Stabæk på mandag, virket Arne Erlandsen fullstendig resignert.

Lillestrøm lå helt nede på nest siste plass på tabellen før søndagens kamp mot laget som lå ett hakk foran dem på tabellen.

Med kun én seier til nå i år, var de desperate på jakt etter deres andre.

Og i vårsolen på Lillestrøm, blant sommerkledde supportere i gult, fikk endelig fugla noe å juble for. Eksplosjonen blant supporterne da Lillestrøm tok årets andre hjemmeseier bar preg av at dette var etterlengtet. Veldig etterlengtet.

– Opp til oss selv

Også stemningen i garderoben etter kampen var et tegn på hva dette betydde. Der spillerne virket litt nede etter kampen mot Stabæk, var de i langt bedre humør nå. Situasjoner som kunne vært frustrasjonsmomenter ble ledd bort med et vennskapelig «Hvorfor spilte du ikke ballen til meg?» fra Gary Martin til Ifeanyi Mathew.

Sistnevnte mener denne seieren er viktigere enn bare tre poeng.

– Vi har tapt mange kamper. Dette forandrer alt. Vi ser endringer i laget. Nå ønsker vi bare å se fremover og vinne flere kamper. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre og å fokusere på neste kamp, sier Mathew og sikter til at man tidligere har vært langt nede etter å ha tapt kamper.

Trener Arne Erlandsen er ikke like kategorisk på viktigheten av de tre poengene, men mener selvsagt at det var utrolig viktig for Lillestrøm som lag.

– Det er opp til oss selv å vise hvor mye dette snur. Vi må vise at vi kan være på et høyere nivå enn vi har vært tidligere i år. Da må vi også klare å avgjøre kamper. Vi kunne avgjort tidligere også, sier Erlandsen.

Ifeanyi Mathew ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury. Han mener laget fortsatt har mye å gå på. Foto: Borgen, Ørn E. / NTB scanpix

Ingen av dem legger skjul på at det har vært tøffe tak å se fremover når ingenting stemmer. Derfor har de brukt uken på å snakke mye med hverandre.

– Vi har snakket om kommunikasjonen med hverandre. At alle kan gjøre feil, men at vi må oppmuntre hverandre til å ha fokus på neste kamp. Oppmuntre hverandre til å gjøre det vi gjorde i dag. Vi har snakket mye sammen, sier Mathew.

Full kontroll på kampen

Allerede etter 12 minutter tok Lillestrøm ledelsen. En ball ble slått inn og klarert ut til 20 meter. Der sto Ifeanyi Mathew som dunket ballen ned i det høyre hjørnet. Foran de trommende supporterne på Åråsen, kunne de gule juble for en tidlig ledelse for andre kamp på rad.

– Jeg er veldig glad. Det var en herlig følelse å score det avgjørende målet for laget. Jeg er kjempefornøyd, sier Mathew.

Men som allerede beskrevet: Sist Lillestrøm tok ledelsen, endte de med å tape 3–2.

Den gangen spilte Lillestrøm 30 gode minutter før det raknet. Søndag utartet kampen seg på samme måte. Lillestrøm hadde ballen og styrte kampen første halvtime.

Forskjellen var bare at hjemmelaget var gode hele denne kampen. Eller kanskje var det Sandefjord som var dårlige. Uansett så det ut til at LSK hadde full kontroll. Sandefjord skapte knapt en eneste skikkelig sjanse. Lillestrøm skapte heller ikke veldig mye, men de hadde ballen og kontrollen fra avspark og frem til fløyta pep til pause.

– Denne kampen var ikke så bra, men vi fikk tre poeng, det er det viktigste. Vi kan spille bedre, men vi fortjente de tre poengene. Det var det viktigste i dag, sier Mathew.

Les også

Deilas spissbytte reddet dagen for Vålerenga

Store Lillestrøm-muligheter

Den andre omgangen startet omtrent slik den første hadde vært. Sandefjord var farlig frempå et par ganger, men det var generelt lite å frykte for hjemmelaget.

Lillestrøm, på sin side, skapte flere store målsjanser. Først var Thomas Lehne Olsen alene med keeper, men fra litt skrå vinkel satte han ballen utenfor det nærmeste hjørnet.

Så, da omgangen var halvspilt, spilte Lillestrøm seg frem til en gigantisk dobbeltsjanse. Først var det innbytter Gary Martin som dunket ballen i tverrliggeren fra 16 meter. Ballen spratt mer eller mindre rett ned, men dessverre feil vei for Lillestrøm. På returen var det banens beste spiller, Mathew, som prøvde seg fra omtrent samme distanse, men ballen gikk rett utenfor mål.

Et skuffelsens sukk gikk gjennom publikum da returen snek seg utenfor stolpen til Sandefjord-keeper Eirik Johansen.

Med ti minutter igjen av kampen, burde hjemmelaget også økt ledelsen. Plutselig fikk Gary Martin ballen helt alene omtrent på straffemerket. Med en liten kvadratkilometer for seg selv, klarte ikke engelskmannen å få skikkelig kontroll på ballen før Sandefjord-forsvaret til slutt rakk å komme seg opp i press. Dermed ble også den muligheten skuslet bort.

– Du så at det var to lag som var preget av at de trengte poeng. Det er sånn det er når man ikke har vunnet i serien på en stund. Vi er klart bedre enn Sandefjord. Vi må ta med oss det, så skulle jeg ønske vi scoret flere mål. Så er de tre poengene det viktigste, sier Erlandsen om kampen.

I en kamp hvor ingen av lagene virkelig imponerte, ble det dermed tre poeng til Lillestrøm.

Sandefjord måtte sette seg på bussen tilbake til Vestfold som eliteseriens nest dårligste lag til nå i år. De er kun ett poeng ned til tabelljumbo Start.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League Qualification
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikkulykke ved Hommersåk

 2. – Frustrerte Oilers-spillere som tusler i garderoben nå

 3. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

 4. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

 5. Bryne-treneren: – Ingen får snakke om opprykk ennå

 6. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 1. Lillestrøm SK
 2. Sandefjord
 3. Eliteserien
 4. Fotball
 5. Ifeanyi Mathew