Brustad-dobbel sendte Molde videre i cupen

KFUM Oslo ga Ole Gunnar Solskjær og Molde hodebry i en snau time. Så fikset Fredrik Brustad avansement.

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Molde lå under, men snudde og vant 2–1 over KFUM Oslo i cupens 3. runde.

KFUM fikk en drømmestart. For etter å ha klart å holde unna for Ole Gunnar Solskjærs menn i 38 minutter, hentet Stian Sortevik frem både eleganse og presisjon.

Fra 25 meter lobbet han inn 1–0 på en totalt utspilt Molde-keeper, og sendte isvann ned ryggen på Molde-spillerne.

Men etter 58 minutter kom utligningen. Innbytter Fredrik Brustad styrte et innlegg kontrollert i mål foran de 1357 tilskuerne. Og tre minutter senere fikset han 1–2.

På vei mot møtet med Molde på hjemmebane slo KFUM ut Ullern i 1. runde (3–1-seier) og Bærum i 2. runde (4–0-seier), mens Molde tok seg av Volda og Hødd - dog uten å imponere noen.

Les også

Eliteseriens toppscorer ble solgt for 20 millioner i januar. Nå gis han bort gratis.

«Seieren er vår»

Det har lugget for Molde i vår. Ole Gunnar Solskjærs menn har riktignok to seire på rad, men før det gikk laget fem kamper uten seier.

KFUM sliter mer. Laget som i fjor rykket ned fra 1. divisjon, sliter i bunnen av 2. divisjon avdeling 1 ettersyv kamper - med fire fattige poeng.

Det ble en hektisk oppladning til oppgjøret. For først med en liten time igjen til avspark på kunstgresset i hovedstaden ankom spillerbussen etter å ha brøytet seg gjennom rushtrafikken i Norges største by. Og oppvarmingen var ikke i gang før det var en drøy halvtime til kampstart.

«Seieren er vår», sang hjemmefansen da lagene marsjerte over parkeringsplassen og inn på banen.

Gjestene, som vant cupen i både 2013 og 2014, hadde spillet i 1. omgang, men det tok 23 minutter før den første sjansen kom. Sander Svendsen banket til fra 16 meter, men ballen suste en halvmeter over mål.

Noen minutter senere traff Ottar Magnus Karlssons heading tverrliggeren. Før Svendsen igjen forsøkte seg, men ble nektet scoring av KFUM-keeper Orhan Simsek.

KFUM-spillerne tok ledelsen 1–0 over Molde. Stian Sortevik (nr. tre f.h.) sørget for ledelse til hjemmelaget ved pause.

Drømmescoring

Hjemmelaget lå med 11 spillere på egen halvdel da Molde hadde ballen. Og klarte å demme bra opp for laget fra øverste nivå. Molde brukte litt lang tid med ballen, og slet tidvis mot det etablerte forsvaret de møtte.

De gangene KFUM vant ballen, hadde de kvalitet nok fremover i banen til å skape ting.

Både kaptein Stian Sortevik og Christoffer Dahl har erfaring fra spill på øverste nivå. Og det synes.

Sortevik var god før pause. Og etter 39 minutter viste 28-åringen Sortevik sin klasse. Han fikk ballen 25 meter fra Moldes mål. Tittet seg rundt, ventet på en mulig bevegelse. Men i stedet lobbet han på utsøkt vis ballen over MFK-keeper Andreas Linde og i mål. Ballen datt ned i mål via krysset.

Petter Strand var også innom tverrliggeren med et skudd rett før pause, men det sto 1–0 til pause på Ekeberg.

Les også

Fridde til verdens beste på serviett. Plukket Beckham på utseende. Slik bygde milliardæren stjernefabrikken Real Madrid.

Brustad ble redningen

Solskjær sendte innpå Fredrik Brustad og Eirik Hestad halvveis. Brustad for å true mål mer, Hestad for å finne rom og luker med smarte pasninger.

Det var Fredrik Aursnes som fikk 2. omgangs første sjanse da han prøvde å brassesparke inn 1–1 rett etter pause. Men treffet ble for dårlig.

KFUM-keeper Simsek hadde nok å gjøre. Og gjorde sine saker bra. Som da han med en feberredning ti minutter etter pause reddet forsøket fra Erling Braut Håland.

Men etter 58 minutter satt utligningen. Fredrik Brustad løp et godt slått innlegg fra Petter Strand i mål. Da hadde gjestene dominert omgangen.

Tre minutter senere fikset samme mann 2–1-ledelse da han satte ballen i mål bak Simsek på halvdistanse.

Da gikk nok pulsen kraftig ned på Molde-benken. For Ole Gunnar Solskjær fant i hvert fall sitteplass på bortebenken i kveldssolen.

KFUM prøvde å slå tilbake, og fikk en brukbar mulighet like før slutt. Men Molde red av og sikret avansement til 4. runde.

Der venter Haugesund på bortebane.


Aftenpodden Sport dro til fjells for å møte langrennsstjernene våre – for å snakke om barn, fotball, ferie og brunfarge. Blant annet:

Publisert:
 1. Fotball-NM
 2. Molde FK
 3. KFUM Oslo
 4. Ole Gunnar Solskjær

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

 3. Borgli blir sirkusdirektør

 4. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

 5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

 6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen