Stabæk-leder: - Må finne spillere ikke alle tenker på

Stabæk trenger forsterkninger, men har ikke penger. Igjen må sportssjef Inge André Olsen trylle.

Sportssjef Inge André håper å forsterke Stabæk-trooen.
 • Mats S. Birkelund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Stabæk-Brann 1-1

NADDERUD: Kamal Issah reddet ett poeng mot Brann, og sørget for det første Stabæk-poenget på Nadderud siden 12. mai.

Når overgangsvinduet åpnet på torsdag kan målscorer Issah få nye lagkamerater. For et nedrykkstruet Stabæk er på jakt etter forsterkninger.

— Vi ønsker å lage større konkurranse rundt enkelte plasser i laget. Det vil heve treningsgruppen vår. Det er også ofte bra effekt å få inn et nytt ansikt i garderoben , sier sportslig leder Inge André Olsen.

Les også

Odd-smell i Bodø: Misbrukte muligheten til å nærme seg Rosenborg

Som de siste sesongene er det lite penger i klubbkassen på Nadderud. Stabæk har ikke råd til å kjøpe fri spillere fra andre klubber. De er dermed nødt til å basere seg på at klubber gir bort spillere, eller hente forsterkninger på lån.

— Vi har noen spillere vi har fulgt over tid, og som vi har jobbet litt med. Timingen er det derimot ikke vi som bestemmer når vi er en så liten klubb. Vi er avhengig av mange faktorer for å få det til. Vi blir nødt til å finne spillere som ikke alle tenker på, og deretter trikse det til med økonomien. Det er som de siste årene, sier Olsen.

Dermed er det slett ikke sikkert at Stabæk får forsterket i det hele tatt.

— Vi kan ikke basere oss på at vi får hentet noen ny spiller. Det er de som er her som skal redde plassen. Så kan det hende vi selger en spiller, og da må vi erstatte ham, sier Olsen.

Les også

Stabæks nye sjef er fortsatt ubeseiret: Reddet poeng mot Brann

Ikke fornøyd

I går kveld slet Stabæk med å trenge gjennom Brann. Superinnbytter Azar Karadas stanget bortelaget i føringen etter 67 minutter. Et superangrep reddet ett poeng for Stabæk i Toni Ordinas hjemmedebut.

Fortsatt har ikke Stabæk vunnet på Nadderud siden 1–0 mot Viking 12. mai.

— Jeg er ikke fornøyd med ett poeng. Vi gikk på banen for å vinne. Jeg forventer mer av spillerne. Vår førsteomgang var veldig svak. Det var lite bevegelse, dårlig kvalitet med ball og lavt tempo. Vi mistet mange baller i oppbygningen av spillet. Samtidig er jeg fornøyd med reaksjonen etter Branns scoring. Da hevet vi oss og spilte til tider godt, sier Toni Ordinas.

Med utskiftningen av Billy McKinlay og inntoget til juniortrener Ordinas i sjefsstolen har Stabæk fått et fornyet håp om å berge plassen i Tippeligaen.

Ordinas har fire poeng på sine to første kamper.

Tynn tropp

Likevel trenger dette Stabæk-laget forsterkninger i situasjonen de er i. Troppen er tynn og ung. Gårsdagens startellever var i gjennomsnitt 23,6 år.

— Det er Inge André sin business, men jeg mener at om vi skal hente noen spillere utenfor må de være bedre enn de vi har her. Jeg foretrekker i utgangspunktet å utvikle de unge spillerne vi har i klubben, sier Ordinas, samtidig sier han at det ikke er ungguttene som skal bære lasset i denne situasjonen.

Laget mangler både en storscorer (toppscoreren har tre mål) og en kreativ midtbanespiller som kan sette opp og spille igjennom de offensive spillerne.

Trenger tid

Stabæk har ikke klart å utnytte spisskompetansen til Ernest Asante på samme måte som i fjor. Ohi Omoijuanfo, Moussa Njie og Agon Mehmeti har heller ikke slått til helt slik Stabæk håpet på, selv om alle tre utvilsomt har noe uforløst over seg.

Også i går slet Stabæk med å spille seg til sjanser – som tidligere i sesongen. På siste tredjedel ble bevegelsene for dårlig og lite samstemte, i tillegg til at pasningskvaliteten var svak og tempoet like dann.

En gang satt det skikkelig. Da Birger Meling kombinerte med Cole Grossman, og spilte fri Kamal Issah inne i 16-meteren. Sistnevnte satte ballen kontant i målet bak Piotr Leciejewski.

— Vi må jobbe videre med angrepsspillet. Jeg har klare ideer, men det tar nok litt tid å implementere de, sier Ordinas.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1393127121530
2Molde1383223121127
3Viking146442518722
4Strømsgodset136252021-120
5Sarpsborg 081261528181019
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Fem personer til sykehus etter frontulykke på E39

 2. Mann i 70-årene døde etter å ha falt ned skrent i Strand

 3. Travel og dramatisk natt på speiderleiren på Forsand - nå har roen senket seg igjen

 4. Posten beholder et postkontor i Stavanger likevel

 5. Berntsen bytter keeper og gjør flere endringer på laget

 6. Hekkan åpner i Bergen: – Det blir syretesten for oss