Hangeland lanserer Hodgson som norsk landslagssjef

Brede Hangeland mener Roy Hodgson bør være et alternativ når Norges Fotballforbund (NFF) skal ansette en ny landslagssjef for Norge.

Roy Hodgson blir av Brede Hangeland lansert som mulig ny norsk landslagssjef.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ståle Solbakken synes å være førstevalg til jobben som norsk landslagssjef, men dersom NFF må se seg om etter andre alternativer er Hodgson et godt alternativ, mener TV 2-eksperten.

- Jeg kjenner Ståle Solbakken veldig godt, og det er en klassetrener, men det virker vanskelig å få ham ut av FC København. Hvis det ikke er mulig, kjenner jeg veldig godt Roy Hodgson. Han er ledig og kunne vært en meget god mann hvis vi kunne overbevist ham om å ta jobben, sier Hangeland til TV 2.

Fikk du med deg denne saken? Se «overfallet» som rystet svensk ekspert: - Aj, aj, aj!

Kjenner hverandre

Den tidligere midtstopperen hadde Hodgson som manager både i Viking og i Fulham og kjenner engelskmannen godt.

Brede Hangeland har spilt under Roy Hodgson både i Viking og i Fulham. Her fra en landskamp mellom England og Norge på Ullevaal, da Hodgson var engelsk landslagssjef.

- Det kan være at han har tjent sine penger og har lyst på en fin utfordring. Bare Hodgson vet, men at han er en kapasitet og ville gjort en bra jobb for Norge, er jeg helt sikker på, sier Hangeland.

Mathisen ikke imponert

TV 2-kollega Jesper Mathisen understreker at han ikke har like gode forutsetninger for å uttale seg om den tidligere engelske landslagssjefen, men er likevel ikke overbevist over Hangelands forslag.

Mange har lest denne saken: Dansk avis reagerer på Norges keeperbytte: - Blærete

- Sett fra utsiden er ikke Roy Hodgson blant de kandidatene jeg har i hodet mitt. Det går blant annet på alder og det han har vist som trener de siste årene. Jeg får ikke akkurat ståpels av Roy Hodgson, forteller han og legger til.

- I utlandet finnes det i mine øyne bedre kandidater enn Roy Hodgson. Utenfor Skandinavia finnes det andre kandidater som godt kan være utenfor de britiske øyer. Norsk fotball må gjøre noen grep, og få tilbake engasjementet og entusiasmen rundt landslaget. Jeg tviler på at Roy Hodgson skaper fotballfeber i Norge.

(©NTB)

Publisert:
  1. Brede Hangeland
  2. Roy Hodgson
  3. Herrelandslaget fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Disse korona­reglene gjelder nå

  4. Derfor vil de ikke vaksinere seg

  5. Nakstad ber alle bidra til smittesporingen

  6. Marianne Helgesen (45) lot bilen stå i 17 år. Sånn blir du kvitt kjøreangsten.