Fra flopp til topp: Denne grafen viser Pedersens utrolige forvandling

Glem Søderlund og Diomande: Marcus Pedersen (25) er Norges mest effektive spiss om dagen.

Marcus Pedersen har hatt en lang karriere til tross for at han bare er 25 år. Nå er han inne i sin beste periode - scoringsmessig - noen sinne.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Fra å bli utskjelt og latterliggjort i Bergen, har Marcus Pedersen plutselig fått fart på sakene – i Drammen og Strømsgodset.

Forvandlingen er smått utrolig. I Brann ble han hentet for å skyte klubben til ny eliteseriekontrakt. Slik gikk det ikke. Og da han forlot klubben i sommer hadde han kun scoret seks mål i løpet av de 19 kampene han fikk i eliteserien og 1. divisjon.

  • Bør Pedersen på landslaget? Stem nederst i artikkelen!

I Strømsgodset er statistikken en helt annen. Etter de to scoringene mot Rosenborg i helgen, står 25-åringen nå med ni mål på like mange kamper.

Plutselig ser han ut som en målgarantist; en spiss som scorer hver eneste kamp. Alexander Søderlund har i praksis sikret seg toppscorertittelen. Før siste serierunde har RBK-spissen scoret 22 mål på 26 kamper. Det gir et snitt på 0,85 mål per kamp.

Pedersen: — Derfor lykkes jeg i Godset

Marcus Pedersen scorer på sin side ett mål i snitt per kamp.

I grafen under ser du 25-åringens scoringssnitt i alle klubbene han har vært i siden seniorkarrièren startet i HamKam. Grafen viser tydelig at Pedersen aldri har vært i bedre form.

Hvorfor slår han plutselig til nå? Hovedpersonen selv peker på tre punkter overfor Aftenposten.

  • Unngått skader og kommet seg i fysisk god form.
  • Vokst som fotballspiller og trives utenfor banen.
  • Spiller på et lag som skaper masse sjanser.

– Jeg har kanskje bommet på det tidligere i karrièren; at jeg har dratt til lag der man får én sjanse i løpet av én kamp, sier Marcus Pedersen til Aftenposten.

– Godset er et lag som skaper masse sjanser, og det visste jeg da jeg kom til klubben. Man kommer i form av å få mange sjanser, og du blir hetere av det. I tidligere klubber har jeg brukt for mye energi på å være feilvendt – jeg er jo best rettvendt og med nesa mot mål, sier 25-åringen.

Marcus Pedersen i Brann og Marcus Pedersen i Strømsgodset er utseendemessig like, men på fotballbanen har de to utgavene av spissen prestert vidt forskjellig.

– I tillegg er det lenge siden jeg har holdt meg skadefri og vært i god fysisk form, og det må du være for å prestere.

Pedersen: – Jeg er klar for landslagsspill

Det har ikke akkurat florert av norske spisser som bøtter inn mål de siste årene. Derfor spør mange seg: Bør Pedersen være med når Norge møter Ungarn i playoff til EM 12. og 15. november?

– Jeg var litt offensiv etter Odd-kampen og sa at Høgmo har nummeret mitt, men jeg får la beina snakke. Om det er for tidlig med landslaget eller ei, det kan jeg ikke svare på. Det er sikkert mange som har en mening om det. Jeg må bare gjøre det jeg kan. Spill på landslaget får komme når det skal.

– Men det kommer garantert?

– Ja, det føler jeg meg sikker på.

– Føler du deg klar for kampen mot Ungarn hvis du skulle få sjansen?

– Ja, jeg gjør da det. Jeg føler matchformen begynner å sitte. Og da er det bare å holde seg skadefri og «gønne» på videre.

Eliteseriens mest effektive målscorere:

RangeringNavnMålsnittAntall kamper/mål
1.Marcus Pedersen1,09/9
2.Alexander Søderlund0,8522/26
3.Adama Diomande0,8117/21
4.Veton Berisha0,7911/14
5.Pål André Helland0,6513/20
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk