Samuelsen etter debuten: – Hadde jeg vært fornøyd med denne kampen, hadde jeg ikke nådd så langt

Martin Samuelsen (19) viste tekniske delikatesser som vil begeistre Ullevaal-publikummet i årevis i sin A-landslagsdebut.

Martin Samuelsen viste mye av det han kan by på i sin aller første A-landskamp.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

19-åringen var tydelig skuffet da han aldri slapp til mot Portugal sist helg. I 3-2-seieren mot Island onsdag fikk West Ham-spilleren endelig slippe til av Per-Mathias Høgmo.

Etter 53 minutter ble Samuelsen byttet inn til stor applaus i solskinnet på Ullevaal stadion. Den lettbeinte teknikeren la seg ute til høyre, og vartet flere ganger opp med sitt finterepertoar.

Det gledet både de 9168 tilskuerne og TV-seerne. Selv om han bare fikk en knapp omgang rakk rogalendingen å vise kvaliteter som vil kunne bergta fansen.

– Jeg tror folk så hva jeg kan bidra med, selv om jeg ikke er helt fornøyd. Jeg er utenfor kampform, siden jeg ikke har spilt på flere uker og var litt rusten på touchen. Men når jeg er i storform, kan jeg gjøre en enda bedre jobb, sa Samuelsen til NTB.

Til tross for den imponerende debuten var supertalentet selvkritisk.

– Du kan da ikke være misfornøyd med dette?

– Jeg tror ikke jeg hadde vært på dette nivået om jeg ikke var så selvkritisk. Hadde jeg vært fornøyd med denne kampen, hadde jeg ikke nådd så langt, sa West Ham-spilleren.

Fikk Ødegaards nummer

Samuelsen fikk sin debut i draktnummer 15, akkurat det samme som Martin Ødegaard hadde da han debuterte mot De forente arabiske emirater for to år siden.

Etter 67 minutter var Samuelsen arkitekten bak Alexander Sørloths første mål for Norge. Den tidligere Vard— og Djerv 1919-spilleren kom seg fri på venstresiden, løftet ballen inn, men islendingene fikk klarert ballen – men bare til Stefan Johansen, som sendte ballen tilbake i boksen, hvor Sørloth enkelt kunne løfte inn sitt første landslagsmål.

– Det er akkurat slik jeg ønsker å bidra, dra av folk og skape ubalanse i forsvar. Veldig gøy å se Alexander score, sa Samuelsen.

Flere av de unge norske spillerne som Høgmo slapp til viste tekniske ferdigheter i junivarmen. Tidligere i kampen hadde Rosenborgs Pål-André Helland vist fram sin dødballfot, mens Jonas Svensson fikk en god debut på høyrebacken.

Tjærnås:

Les også

Dette ga oss litt av troen på landslaget tilbake

Samuelsen har tidligere bare to innhopp for U21-landslaget. I motsetning til to år yngre Ødegaard har ikke den tidligere Manchester City-lærlingen fått sjansen på A-landslaget.

Kjendistungt på tribunen

Ødegaard, som har spilt på nivå tre denne sesongen – akkurat som Samuelsen, er allerede oppe i ni A-landskamper.

Under trening i Portugal forrige uke imponerte Samuelsen så mye på trening at Høgmo snakket varmt om den 19 år gamle driblefanten.

«Ekstrem kompetanse», sa Høgmo.

Mange ble derfor skuffet over at Samuelsen ikke slapp til mot Portugal. Debuten kom i stedet hjemme på Ullevaal – Samuelsens nye lekegrind.

Han kan fort bli en joker i høstens VM-kvalifisering.

På tribunen satt sjakkstjernen Magnus Carlsen og Norges beste ishockeyspiller Mats Zuccarello. Derfra fikk de se Norges nye kjæledegge. (©NTB)

Publisert: