Gulljubel for Real Madrid – sikret ligatittelen

Real Madrid er seriemestre i spansk fotball én serierunde før slutt.

Real Madrid kunne juble for seriegull.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

REAL MADRID - VILLARREAL 2–1

Det ble klart etter at Villarreal ble beseiret med 2-1 torsdag.

Sergio Ramos og resten av den spanske hovedstadsklubben hadde matchball hjemme på Santiago Bernabéu. Den tok de godt vare på.

Samtidig tapte Barcelona poeng med 1-2 hjemme mot Osasuna. Det betyr at Real Madrid ville blitt ligamestre selv med tap.

Karim Benzema har scoret mål på bestilling for hovedstadsklubben denne sesongen, og franskmannen fornektet seg heller ikke torsdag. Etter en snau halvtime sendte måltyven ballen mellom beina på Villarreal-keeper Sergio Asenjo etter å ha blitt framspilt av Luca Modric.

Deretter doblet samme mann ledelsen før Vicente Iborra reduserte for Villarreal. Benzema andre scoring kom på straffespark.

Marco Asensio trodde han hadde 3-1 på overtid, men scoret ble annullert

Første siden 2017

Den spanske hovedstadsklubben sikret dermed sin første ligatittel siden 2017. Barcelona har vunnet La Liga åtte av de tolv siste sesongene.

Real har på sin side tatt tre av de øvrige titlene, mens Atlético Madrid gikk til topps i 2013/14-sesongen.

Inneværende sesongs seriemesterskap er samtidig Real Madrids 34. i rekken.

Mannskapet til Zinédine Zidane har vært i forrykende form siden fotballen i Spania ble gjenopptatt etter koronapausen. Ikke et eneste feilskjær i form av tapte poeng har det blitt. Ti strake seirer er fasiten som kulminerte i gull torsdag.

Zidane-suksess

Med til historien hører det at Real tapte tre av sine fire siste kamper i alle konkurransen før viruskrisen satte inn. Blant annet ble det nederlag mot Manchester City i den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale. Returoppgjøret spiles i Portugal i neste måned. Der skal mesterligavinneren kåres i en intensiv miniturnering.

Forrige sesong ble det tap og exit for Ajax i mesterligaens åttedelsfinale. I ligaen var det til slutt 19 poeng opp til seriemester Barcelona. Zinédine Zidane ble hentet tilbake i trenerstolen i mars i fjor, og denne sesongen har franskmannen løftet klubben han også spilte for i glansdagene tilbake i toppen.

Real Madrid avslutter seriesesongen mot Leganés kommende helg. Den kampen er nå en ren formalitet.

Les også

Manchester City slapp unna utestengelse. Nå mener eksperter at reglene må endres.

Real Madrids Karim Benzema (th) og lagkameratene jubler for 1-0 mot Villarreal.

Uavgjort for Ødegaard

Martin Ødegaards Real Sociedad måtte nøye seg med 0-0 og ett poeng hjemme mot Sevilla torsdag. Nordmannen kom aldri på banen.

Ødegaard sliter med jumpers knee og har den siste tiden spilt med smerter.

Det ene poenget medførte at Sociedad klatret til den viktige sjetteplassen på tabellen i La Liga. Den gir europaligaspill til høsten.

Publisert: