Ny seier for håndballjentene etter sterk avslutning

Norges håndballjenter tok sin andre strake seier i Golden League da de slo Romania 31–27 i Frankrike lørdag.

Camilla Herrem og Norge vant sin andre strake Golden League-kamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det gjorde Norge etter en sterk avslutning på kampen. Duellen med Romania sto og vippet helt til 24-24 drøye ti minutter før slutt. Da giret Norge opp, rykket ifra og kunne til slutt juble for en komfortabel 31-27-seier.

– Jeg er veldig fornøyd med det aller meste. Det svinger litt avslutningen, men ellers synes jeg det er rimelig bra, oppsummerte landslagssjef Thorir Hergeirsson i et intervju med TV 2 etter kampen.

Les også

Her gjør Nora Mørk comeback: - Helt surrealistisk

Arntzen i storform

Han valgte å gi hvile til flere av sine største stjerner. Blant andre Stine Bredal Oftedal fikk spare seg til søndagens møte med Frankrike. Det gjorde også strekspiller Kari Brattset. Da sto blant andre Emilie Hegh Arntzen fram. Bakspilleren banket inn åtte mål på ti forsøk.

– Det tror jeg ikke har skjedd før, så det var veldig deilig. Det er veldig deilig å få spille i litt lengre perioder og virkelig kjenne at man får prøvd ut litt forskjellig, sa Arntzen til TV 2.

– Det var en veldig merkelig kamp. Jeg følte vi ledet ganske mye. Vi ledet med åtte i førsteomgang, og så var det plutselig to. Det svinger litt opp og ned, men vi har et bra tempo fremover i hvert fall og skaper masse sjanser, sa Camilla Herrem.

Norge står dermed med full pott etter to kamper i firenasjonersturneringen. Torsdag kjørte de fullstendig over Danmark og vant 31-20.

Les også

Neste år arrangeres håndball-EM i Norge. Billettprisene får totalslakt.

Må være enda bedre

Søndag kan Norge sikre seieren i Golden League når de møter Frankrike. Det blir en hard nøtt. Vertsnasjonen er nemlig regjerende europa- og verdensmestre.

– Jeg tror det blir tøft. Det blir som regel veldig lite mål mot Frankrike. De er kjappe og spiller godt forsvar. Vi må prøve å være litt smarte. Vi må være mye mer fokusert enn vi var i dag, og litt mer kyniske, mener Herrem.

Norge leder Golden League før Frankrike møter Danmark senere lørdag. Vertsnasjonen slo Romania i sin første kamp og kan klatre forbi Norge.

(©NTB)

Publisert:
  1. Håndball
  2. Camilla Herrem

Mest lest akkurat nå

  1. – 1,2 millioner nordmenn kan få vaksinen i første omgang

  2. Åpen konflikt mellom ordførerne i møte om veikutt

  3. Vi har anmeldt 32 juleplater: Bare én får terningkast seks

  4. – Krokodilletårer fra MDG om Rogfast

  5. De trodde munnbind beskyttet. Så gikk de syke på jobb i sykehjemmet.

  6. Da Tomas (14) landet i denne hoppe­gropen, ble han lam fra halsen og ned