I kveld hedrer de tyske landslagsstjernene ofrene i flytragedien

Spiller med sørgebånd og skal ha ett minutts stillhet før kveldens privatlandskamp.

Det tyske fotballandslaget skal hedre ofrene i flytragedien i kveldens kamp mot Australia. Her er troppen samlet på treningsfeltet tirsdag. Foto: NTB scanpix

 • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Tyskland og resten av verden er rystet etterat Germanwings-flytet på vei fra Barcelona til Düsseldorf krasjet i de franske alpenetirsdag. Ulykken krevde 150 menneskeliv, 67 av dem tyske.

Før og under kveldens landskamp mellom Tyskland og Australia i Kaiserslautern, kommer det tyske landslaget til å hedre ofrene i ulykken. Før kampstart vil det være ett minutts stillhet. Og under kampen kommer det tyske laget til å spille med sørgebånd. Det fortalte den tyske fotballpresidenten Wolfgang Niersbach under dagens UEFA-kongress i Wien.

— Vi er alle ofre og som en fotballfamilie skylder vi ofrenes famlier dette, sa fotballpresidenten ifølge det tyske fotballforbundets egen nettside.

— Vi er dypt bedrøvet og sjokkert. Våre tanker går til familiene til ofrene, sier Oliver Bierhoff, landslagets manager, om den tragiske ulykken.

Les også

 1. Spansk avis: Ødegaard-effekten er negativ

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Tysklands herrelandslag fotball
 3. Australias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

 2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

 3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

 4. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt

 5. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

 6. Leiligheten er bare 33 kvm. Slik fikk de den til å føles dobbelt så stor.