Skandalefinalen flyttes fra Buenos Aires til Madrid

Returkampen i Copa Libertadores-finalen mellom River Plate og Boca Juniors skal spilles på Estádio Bernabéu i Madrid 9. desember.

Det ble bråk mellom supportere og politi utenfor River Plates stadion i forbindelse med returkampen. Nå er det avgjort at kampen skal spilles i Madrid.
  • sjur.natvig@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det meldte den argentinske avisen La Nación torsdag. Senere ble det bekreftet av det søramerikanske fotballforbundet Conmebol, som tidligere i uken besluttet at kampen skal flyttes til et annet land.

Den første finalekampen mellom de argentinske byrivalene endte 2-2. Lørdag skulle returkampen spilles på River Plates hjemmebane i Buenos Aires, men den ble utsatt etter at hjemmesupportere angrep Boca Juniors' spillerbuss.

Les også

Full forvirring om hva som skjer etter skandalescenene i Argentina: – Et kaos uten like

Les også

Kaoset fortsetter: Vil flytte finalen ut av Argentina, men Boca Juniors nekter å spille

Boca Juniors har motsatt seg avgjørelsen om å flytte kampen til et annet land. Klubben krevde å tilkjennes seieren i den søramerikanske mesterligaen, men dette er avslått av Conmebol.

Derimot er River Plate bøtelagt med 400.000 dollar (3,5 millioner kroner) og pålagt å spille sine to neste hjemmekamper i søramerikanske internasjonale klubbturneringer for tomme tribuner.

Returkampen mellom River Plate og Boca Juniors i Copa Libertadores-finalen skal ifølge medier i Argentina og Spania spilles på Real Madrids bane i den spanske hovedstaden. Her fra den første finalekampen i Buenos Aires for noen uker siden.

Dobbelt Madrid

Flere av Boca-spillerne spillere kom til skade i de skremmende hendelsene da vinduer ble knust og det ble sprøytet pepperspray inn i bussen.

Flere alternative kampsteder har vært diskutert de siste dagene, men kampen endte i Madrid. Det betyr at finalene i verdens to gjeveste kontinentale klubbturneringer skal spilles i den spanske hovedstaden med et halvt års mellomrom.

Mesterligafinalen skal denne sesongen spilles på Atlético Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano 1. juni. Copa Libertadores-finalen avvikles på Real Madrids bane Santiago Bernabéu.

Les også

«Århundrets kamp» utsatt– spillere skadet da bussen ble angrepet

Lover sikkerhet

Spanias statsminister Pedro Sanchez tvitret torsdag at landet er «rede til å arrangere finalen».

– Vi har stor erfaring med å arrangere viktige fotballkamper og jobber allerede med å sørge for tilstrekkelige sikkerhetstiltak, skrev han.

Både Spanias fotballforbund og Real Madrid vendte tidligere tommelen opp for planene.

(©NTB)

Publisert: