Dramatisk overtidscoring sikret seier i hatoppgjøret

Adam Johnsons velplasserte skudd bikket gjorde at Sunderland tok alle poengene i Newcastle.

HELT: Adam Johnson ble matchvinner for Sunderland i erkerival Newcastles hule.
 • Eirik Grønning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Newcastle viste tidlig at de ville ha slutt på den dårlige trenden mot erkerivalene fra Sunderland. Men da en kamp der begge lagene hadde store nok sjanser til å få hull på byllen, måtte det en distinkt avslutning fra Adam Johnson til for å skille lagene.

For da de fleste trodde på det første målløse derbyet siden 1985 etter at Costel Pantillimon reddet Moussa Sissokos langskudd på mesterlig vis, slo Sunderland kontra på det påfølgende hjørnesparket.

For 20 sekunder etter Newcastles Remy Cabellla slo hjørnesparket i den ene enden, la ballen i nettet på den andre siden. Cabella fulgte Johnson nesten til døren, men misset markeringen i siste øyeblikk. Dermed kunne Adam Johnson få fritt spillerom da han satte inn kampens eneste mål da oppgjøret gikk inn i overtiden.

Noe som gjør at Sunderland har vunnet fire strake i sesongens viktigste oppgjør for fansen i de to byene i Nord-England.

88:50: Her redder Costel Pantillimon Moussa Sissokos første etter 88 minutter og 50 sekunder. 44 sekunder senere lå ballen i nettet på andre siden.

Kampprogram la grunnlaget

Det er et av de mest intense oppgjørene i britisk fotball, og historiens 140. Tyne-Wear-derby i ligasammenheng passet i stor grad til rykte om et av et oppgjør der det var like mye enn krig, som et oppgjør om tre poeng.

Oppladningen til kampen med Newcastles kampprogram som provokasjon til naboen fra 15 kilometer over Tyne-elven, med Sunderland-gutt Jack Colback som forsidepryd i det første møtet etter den bitre overgangen til erkerivalen, satte en ekstra spiss foran et oppgjør som Sunderland har hatt taket på de siste sesongene.

Les også

Dette programmet fyrer opp foran hett derby

Aggressiv start

Allerede etter åtte sekunder satt Sunderlands Lee Cattermole standarden med en susende takling før lagkamerat Sebastian Coates fikk kampens første gule før to minutter var spilt på St. James' Park.

Flere ropte på en annen farge på kortet da Newcastles Fabrizio Colloccini satte kneet i ryggen på Steven Fletcher og ble belønnet med gult kort, i en intens åpning preget av stadige frispark.

Newcastle startet friskest, men det var Sunderland som kom nærmest i 1. omgang. For selv om hjemmelaget spilte seg til en brukbar mulighet da Moussa Sissoko testet Costel Pantillimon, kom bortelaget betydelig nærmer senere i omgangen.

Bommet fra kort hold

Halveis i 1. omgang fikk Connor Wickham en eventyrlig mulighet til å sende Sunderland i ledelsen da Newcastle-keeper Jak Alwick misberegnet et hjørnespark. Men fra en halv meter klarte engelskmannen utrolig nok å sette ballen utenfor det tomme målet fra skrått hold.

Like etter måtte spisskollega Steven Fletcher se et skudd bli stoppet av tverrliggeren, før Wickham fikk en ny mulighet på hodet fra elleve meter. Uten at de klarte å hindre at stillingen var 0-0 til pause.

89:34: 44 sekunder etter Pantillimons matchvinner-redning, satt Johnson inn kampens eneste scoring.

Dukk-opp-Johnson

En stilling som så ut til å ende opp i det endelige resultatet, tross flere gode muligheter — til begge lag. Men der Newcastles Ayoze Perez ble stoppet av motstanderens keeper, og Sunderlands Jordi Gomez ble hindret scoring av egen udugelighet, tok Adam Johnson opp hansken i det kampen gikk inn i overtid.

På en kontring etter at Pantillimon hadde reddet mesterlig til hjørnespark, endte Johnson opp helt alene på ti meter etter å ha vært arkitekten tidligere i angrepet. Der Gomez var gloheit i samme situasjon, var den tidligere Manchester City- og Middlesbrough-spilleren iskald - og plasserte inn ballen i hjørnet.

Sebastian Larsson var vær ved å doble ledelsen langt inn i overtid, men Sunderland tok sin fjerde strake seier mot erkerivalene. Dermed kan de rødhvite smile litt ekstra godt når kalkunen og julepuddingen serveres 1.juledag.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Newcastle United FC
 3. Sunderland AFC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea54101211113
1Liverpool54101211113
3Manchester United5410134913
4Brighton & Hove Albion540174312
5Manchester City53111111010
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Endelig tror folk på min historie

 2. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

 3. Ellevill jubel for Sandnes Ulf - klar for semifinale

 4. Slik blir bompengesatsene på ny E39

 5. Bruker du en av disse medisinene? Da skal du ha en tredje vaksinedose

 6. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives