Filip Ingebrigtsen har valgt OL-distanse og snart blir han pappa

Filip Ingebrigtsen har gjennomført fire uker høydetrening i Sør-Afrika helt etter planen og spisser nå satsingen mot 1500 meter og OL i Tokyo. Før den tid blir han pappa.

Publisert: Publisert:

Filip og Astrid Mangen Ingebrigtsen gleder seg veldig til å bli foreldre, men først skal Filip gjøre unna tre løp innendørs i februar. Bildet er tatt etter at Han ble europamester i terrengløp for litt over ett år siden. Foto: Egil Ø. Nærland

 • Egil Ø. Nærland

– Over all forventning, svarer 27-åringen på telefon fra Dullstrom når Aftenbladet spør hva han har fått ut av årets januaropphold i høyden.

Filip Ingebrigtsen dro til Sør-Afrika allerede 5. januar og måtte vente to uker før han fikk selskap av Jakob og Henrik Ingebrigtsen. Mens brødrene blir to uker til, drar han hjem for å forberede tre løp innendørs i februar.

– Det blir gøy, fastslår Filip Ingebrigtsen.

– Løp innendørs er lystbetont og fin avveksling i de tunge treningsperiodene om vinteren, tilføyer han og har peilet inn følgende konkurranser:

 • 4. februar: 1500 meter i Düsseldorf.
 • 8. februar: The Millrose Mile i New York.
 • 11. februar: 800 meter i Stockholm.

– Planen var å løpe i Glasgow 15. februar, men det hadde blitt litt ensformig, bare 1500 meter og én engelsk mil. Jeg har lyst til å variere og velger 800 meter for å få et løp med mer fart. I Stockholm stiller også Andreas Kramer (ung svenske med internasjonalt format). Det blir en fin utfordring, sier Ingebrigtsen.

Les også

Jakob Ingebrigtsen har lært av VM og utfordrer seg selv på vei til OL

Har orden på pustevanskene

Den mellomste løperbroren i Team Ingebrigtsen leverte en meget solid 2019-sesong, blant annet med tredjeplass etter Timothy Cheruiyot og Jakob Ingebrigtsen under Diamond League finalen på 1500 meter i Brussel, men flere ganger var han på nippet til enda større prestasjoner uten å lykkes. Blant annet fordi han i enkelte tilfeller fikk pusteproblemer.

27-åringen sier at han har funnet ut av pustevanskene, dessuten mener han at han vet årsaken til at han i noen konkurranser manglet den siste lille råskapen som skal til for å gå helt til topps.

– Ting tyder på at pustevanskene faktisk var etterdønninger etter fallet på 1500 m under EM i Berlin i august 2018. Ribbeina fikk en knekk, det ble vanskelig å puste, og jeg la meg til vaner for å kompensere.

Les også

Kommentar: Filip måtte svi, men Ingebrigtsens dristige dobling gir nyttig lærdom

– Nå har jeg jobbet bevisst med pusteteknikker og avspenning og mener problemet er borte, sier han.

Trente kapasitet i fjor

– Dessuten hadde jeg stort søkelys på å bedre kapasiteten for å bli en god 5000 meterløper. Føler at det lyktes og at jeg har det som skal til for å løpe 5000 meter i framtiden, men kapasitetsbyggingen gikk nok litt ut over 1500 meter.

– Det er vanskelig å klare begge deler, jeg manglet i alle fall det siste lille som jeg hadde de to årene før, mener Filip.

Han vant som kjent bronse under VM på distansen i London 2017, og i juli året etter løp han på fantastiske 3.30,01 i Monaco.

Filip Ingebrigtsen angrer ikke at han brukte fjoråret til å bygge kapasitet.

Les også

Henrik Ingebrigtsen: – I mitt hode kan jeg slå Filip og Jakob

1500 meter og OL i Tokyo

– Sannsynligvis vil jeg få igjen for den treningen når jeg nå igjen spisser mer mot 1500 meter, og under OL i Tokyo er det som kjent bare den distansen som teller, minner han om.

– Året har begynt veldig bra med treningsperioden her i Sør-Afrika, unntaket er litt dårlig vær, men med litt justeringer har vi trent veldig bra, Ingebrigtsen som gleder seg til å komme hjem til sin høygravide kone, Astrid Mangen Ingebrigtsen.

– Astrid er i veldig god form, alt fungerer. Det har gjort det litt enklere for meg å være så langt borte og så lenge borte. Nå blir noen turer til, men jeg tror jeg får med løpet i New York før fødselen, sier han som blir far i mars om alt går etter planen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Trener forgrep seg på spiller: Dømt til 15 måneders fengsel

 3. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 4. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 5. NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

 6. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 1. Friidrett
 2. Filip Ingebrigtsen
 3. Jakob Ingebrigtsen
 4. Henrik Ingebrigtsen