Verdenseneren fikk bank i Australian Open

Dominic Thiem storspilte og stoppet Rafael Nadal i kvartfinalen i Australian Open.

Rafael Nadal røk ut av Australian Open i kvartfinalen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Østerrikeren vant den spennende kampen 3-1 etter tre seirer i tiebreak.

Dermed satte 5.-seedede Thiem opp et semifinalemøte med tyskeren Alexander Zverev. Han slo den sveitsiske stjernen Stan Wawrinka i sin kvartfinale tidligere onsdag.

Thiems seier kan sies å være av det knepne slaget, selv om han vant 3-1 i sett. Han slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6).

– Jeg har virkelig følelsen av at jeg var heldig i de rette situasjonene, nettet var på min side, sa Thiem.

– Men det var også nødvendig, for han er åpenbart en av de største gjennom tidene, en av de største legendene denne sporten har hatt. Så du trenger litt flaks for å slå ham, fortsatte østerrikeren.

Les også

En annen gammel mester er fortsatt med etter mesterlig opphenting

Dominic Thiem beseiret verdensener Rafael Nadal og er klar for semifinale i Australian Open.

Ingen rekord

Nadal nådde finalen på grusen i Melbourne i fjor, men den tapte han mot Novak Djokovic. Han har vunnet Australian Open én gang, i 2009.

Enn så lenge må verdenseneren vente på muligheten til å vinne sin 20. Grand Slam-tittel totalt. Med det vil han tangere Roger Federers rekord.

Spanjolen så ut til å vinne det første settet greit da han brøt Thiem til 5-3 og ledet 40-30 på egen serve og hadde settball, men østerrikeren hentet seg mesterlig inn igjen og brøt til 4-5. Det endte med tiebreak, som Thiem vant.

Les også

Dette gjorde Kobe Bryant til en av de aller største: – Ingen andre var i nærheten

Også i det andre settet klarte Nadal å bryte Thiem tidlig. Likevel kom østerrikeren seg tilbake i kampen, og vant nok en gang i tiebreak.

I det tredje settet fulgte spillerne hverandre til 5-4 til Nadal, da Thiem servet. På 40-30 til Nadal slo Thiem ballen i nettet. Dermed sto det 2-1 i sett. Nadal var tilbake i kampen.

Thiem så ikke ut til å være så altfor preget av tapet i det tredje settet. Tidlig i det fjerde brøt han Nadal. Etter nok et jevnt sett ble det nok en østerriksk seier i tiebreak: 8-6.

Les også

Det elleville kappløpet om tennistronen

Zverev venter

Onsdagens andre kvartfinale startet blytungt for Alexander Zverev, som ble brutt to ganger i det første settet og tapte 1-6. Deretter slo han knallhardt tilbake og vant tre sett på rad. Kampen endte 3-1 i sett til tyskeren på en dag der temperaturen var oppe på 37 grader på det varmeste.

22-åringen skal spille sin første semifinale i Grand Slam-sammenheng.

Zverev er ranket som nummer sju i verden. Wawrinka, ranket som nummer 15, vant Australian Open i 2014, men det blir ikke noe reprise på det i 2020. Han har i tillegg vunnet Roland-Garros og US Open.

I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Dette er den 50. gangen de to tennisgigantene møtes. Det er Djokovic som er mestvinnende i historien i Australian Open-sammenheng med sju titler. Federer har seks. Sveitseren har likevel rekorden for flest Grand Slam-seirer med 20. Djokovic har 16.

Djokovic har vunnet 26 av de 49 oppgjørene mellom dem, inkludert fem strake seirer på rad i en majorturnering.

Publisert:
  1. Tennis
  2. Australian Open
  3. Rafael Nadal

Mest lest akkurat nå

  1. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

  2. Amerikanere frarådes å reise til Norge

  3. Tannlegeinngrep var hevn fra svigerfamilie, mener fornærmet kvinne

  4. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er

  5. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

  6. Din plastpose skal lønne proffe strandryddere i Rogaland