Palestinsk fotballeder freser – oppfordrer til å brenne Messi-drakter

At Lionel Messi & Co. skal spille i Jerusalem, skaper sinne.

Lionel Messi (nummer to fra venstre) og Argentina er i ferd med oppladningen til VM. Lørdag spiller de i Jerusalem.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Lederen av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub, er krystallklar på at Israel vil bruke landskampen mot de VM-klare argentinerne til politiske formål, skriver avisen Dagen.

Omstridt flytting

Kampen ble på omstridt vis flyttet fra Haifa til Jerusalem, og Rajoub forteller at han har skrevet en advarsel til Det argentinske fotballforbundet. Der ba han blant annet om at storstjernen Messi uteblir fra landskampen.

Lederen av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub, er ikke fornøyd.

– Messi er et symbol på fred og kjærlighet. Vi ber ham om ikke å bidra til å hvitvaske okkupasjonsmaktens kriminelle handlinger, sier Rajoub ifølge nyhetsbyrået AFP før han fortsetter:

– Han (Messi) har titalls millioner fans i arabiske og muslimske land. Vi ber alle om å brenne trøyer med hans navn og plakater av ham.

Fått med deg denne?

Les også

Rystet giganter med Östersund. Nå skal suksesstreneren være klar for ny klubb.

Spent situasjon

Palestinerne har vært rasende siden USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad og flyttet den amerikanske ambassaden dit. Israelske myndigheter har dessuten bidratt med penger til å flytte den nevnte landskampen til Jerusalem.

– Denne fotballkampen er blitt et politisk verktøy. Den israelske regjeringen prøver å gi den politisk betydning ved å holde den i Jerusalem, sier Rajoub.

Kampen skal spilles lørdag, nøyaktig en uke før Argentinas VM-åpningskamp mot Island. Israel–Argentina ble utsolgt i løpet av 20 minutter etter at billettene ble lagt ut for salg.

(©NTB)

Publisert: