Liverpool kollapset - røk ut av Champions League

De regjerende mesterne slått ut.

Atlético-spillerne jublet vilt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

LIVERPOOL - ATLÉTICO MADRID 1–0 (2–3 e.e.o., 2–4 sammenlagt)

To mål av Marcos Llorente i ekstraomgangene sendte regjerende mester Liverpool ut av Champions League. Med 3-2 på Anfield vant Atlético Madrid 4-2 sammenlagt.

– Liverpool spiller nærmest en perfekt fotballkamp. Jeg tror nesten ikke jeg har sett dem så gode hele sesongen, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

– Liverpool har dessverre, for å si det som det er, en keeper som ikke holder dette nivået. Liverpool har betalt for det før, og gjorde det igjen. Jeg føler litt med dem, sa Hangeland.

Sjansesløsing

Turneringens tittelforsvarer rundspilte sine spanske gjester gjennom store deler av kampen, men kun Georginio Wijnaldum hadde funnet veien til nettmaskene i løpet av ordinær tid.

Sjansesløsingen skulle vise seg å bli kostbar for Liverpool.

Ettersom gjestene kom til Anfield med 1-0-ledelse fra oppgjøret i Spania gikk kampen til ekstraomganger. Da våknet spanjolene og avgjorde åttedelsfinalen.

Marcos Llorente ble gjestenes store spiller med to mål, sammen med keeper Jan Oblak som holdt Madrid-laget inne i kampen med flere redninger fra øverste hylle. I tillegg til Wijnaldum scoret også Roberto Firmino for vertene, mens Álvaro Morata satte inn Atléticos tredje mål på Anfield.

– Vi led så tungt, og da å score, og så få et mål til ... laget gjorde en så utrolig jobb. Jeg kan ikke beskrive det jeg føler nå. Det er ingen grense for hva vi kan komme oss igjennom. Vi forsvarte oss med livet som innsats, sa Llorente.

Les også

Tottenham på hodet ut av Champions League

Marcos Llorente scoret to mål for spanjolene.

Tannløse

Liverpool satte sine spanske gjester under et voldsomt press fra første minutt. Da det så ut som Atlético Madrid skulle klare å holde unna til pause, stanget Georginio Wijnaldum vertene i ledelsen to minutter før halvtid.

Gjestene virket tannløse og i overkant forsiktige før pause. Etter pausen fortsatte hjemmelaget hardkjøret, og Atlético Madrid hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Mohamed Salah kom på skuddhold like etter pause, men ballen gikk rett i klypene på gjestenes keeper. To minutter senere leverte sloveneren nok en kjemperedning på Sadio Manes forsøk, mens han måtte ut i full strekk for å slå unna Alex Oxlade-Chamberlains velplasserte forsøk minuttet etter. Da var annen omgang under ti minutter gammel.

Oblak hadde betraktelig mer å gjøre enn sin kollega på andre siden av banen. Første virkelige test mot Adrián kom først da det gjensto en halvtime før slutt. Da måtte Liverpool-keeperen rydde i feltet etter at han selv hadde gitt retur på et farlig skuddforsøk.

Les også

Liverpool satte ny rekord i seier

Atlético-trener Diego Simeone var i fyr og flamme i sluttminuttene.

167 sekunder

Virusfrykten i England er foreløpig ikke større en at Anfield var fullstappet med publikummere. De aller fleste trodde nok at hjemmelaget var på god vei mot sin tredje strake Champions League-finale da Andy Robertson klemte til fra kort hold.

Forsvarsspillerens forsøk gikk i tverrligger og ut. Oblak var både høyt og lavt utover omgangen og sørget for at kampen gikk til ekstraomganger.

Firmino trodde at han sikret avansement med sin scoring i 1. ekstraomgang.

Roberto Firmino hadde ikke scoret på Anfield denne sesongen før onsdagens mesterligamøte mot Atlético Madrid. Da han først scoret, i kampens 105. minutt trodde de fleste at han hadde fikset avansement for de røde. Men 167 sekunder senere lå den første av to Atlético-mål bak Adrian.

Først etter en kjempetabbe av Liverpool-keeper Adrian, deretter på et velplassert langskudd. Alt i løpet av tre minutter i første ekstraomgang.

De tre magiske minuttene holdt til å sende Atlético Madrid videre og Liverpool ut av mesterligaen.

I kampens siste minutt satte Álvaro Morata inn gjestenes tredje etter en kontring.

Liverpool-keeper Adrian var langt nede etter tabben.
Publisert: