Lokale arrangører håper fortsatt på fotballfest i sommer

Men nå kan flere idrettsarrangement bli flyttet til høsten.

Publisert: Publisert:

Romsdalscupen har gitt mange romsdalinger mye fotballglede. Her er det gutter fra Sportsklubben Rival som jubler for scoring. Foto: Hugo Tingvoll

  • Martin Brøste

All organisert idrettsaktivitet i Norge er for tida satt på vent for å minske smittefaren for det mye omtalte koronaviruset. I hele landet har ulike idrettsarrangement den siste tida blitt avlyst eller blitt utsatt.

Fortsatt hersker det stor usikkerhet rundt når man kan forvente seg at man igjen kan arrangere de ulike turneringene og andre idrettsarrangement. Også her lokalt er det flere arrangører som for øyeblikket rett og slett ikke vet om man kan arrangere sin turnering som planlagt.

  • Les også: Elias ble adoptert til Molde for 20 år siden. Nå blir han proff på Filippinene og vil finne sin biologiske familie.

I midten av juni skal for eksempel både Hydro Cup og Romsdalscupen arrangeres. Begge fotballturneringene kan imidlertid bli flyttet til høsten dersom det fortsatt ikke er mulig å avholde cupene i juni.

– Vi har dialog med kretsen rundt dette. Vi håper å få arrangere i juni, men ser for oss august/september som alternativ om det ikke blir mulig, forteller Baard-André Fanghol, turneringsleder for Romsdalscupen.

Baard-André Fanghol i Ekko/Aureosen IL håper Romsdalscupen kan gå som planlagt i juni. Her på Ekkobanen med tidligere Ekko/Aureosen-gutt Eirik Hestad. Foto: Bjørn Brunvoll

Nesten fullbooket Hydro Cup

Hydro Cup har for øyeblikket over 200 lag påmeldt til sin turnering og er dermed nesten fullbooket. Men arrangør Sunndal IL har også en reserveløsning med turnering på høsten, dersom det blir nødvendig å flytte cupen.

Arrangørklubben sendte ut pressemelding fredag ettermiddag:

«Inntil andre bestemmelser settes i kraft vil Hydro Cup arrangeres som planlagt i juni. Om dette er mulig vil bli fortløpende vurdert sammen med kommunale og nasjonale myndigheter. Blir det ikke mulig å arrangere Hydro Cup i juni vil turneringa bli flyttet til september. Endelig dato bestemmes i samråd med fotballkretsen og andre klubber med store turneringer. Antall lag som trekker seg vil være avgjørende for om det blir ledige plasser.

Vi beklager situasjonen og usikkerheten dette skaper, men vi vil på denne måten vise at vi respekterer tiltakene som er iverksatt, samtidig som vi håper å se flest mulig av dere som deltakere uansett når turneringa vil bli arrangert. Vi holder dere fortløpende oppdatert.»

Flere andre turneringer kan også bli flyttet til høsten, og det kan dermed bli en vanskelig kabal å legge for fotballkretsen om man skal prøve å hindre at ulike turneringer krasjer med hverandre.

Norway Cup kan bli avlyst

Norway Cup i Oslo er det store fotballeventyret for mange barn og unge på sommeren. Det er fortsatt mer enn fire måneder til en av verdens største fotballturneringer skal avholdes.

Om turneringen ikke kan avholdes i slutten av juli, vil cupen bli avlyst.

Det kan bli lite folk på Ekebergsletta i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Arrangøren skrev følgende på sin nettside for noen dager siden:

«Beslutningen vil bli tatt i god tid før turnering, og vi ber om forståelse at vi ikke kan oppgi en eksakt dato på nåværende tidspunkt. I så tilfelle vil vi understreke overfor alle påmeldte lag at deltageravgifter vil bli refundert ved avlysning.

Vi holder tett kontakt med bydelsoverlege, Folkehelseinstituttet, nasjonale beredskapsmyndigheter og Oslo kommune for å få råd og veiledning til å håndtere situasjonen.»

Molde 7 topper i september?

Også øvrige idrettsarrangement kan bli flyttet fra vår til høst. Molde 7 topper skal etter planen arrangeres lørdag 23. mai. Det er altså bare to måneder igjen til det populære fjelløpet, såfremt det ikke blir utsatt til etter sommeren.

«Vi håper viruset etter hvert går over og verden normaliseres. Derfor planlegger vi som normalt til Molde 7 topper i mai. Om løpet må kanselleres vil vi jobbe med alternativ dato, som per i dag er satt til 19. september», skrev Molde 7 topper på sin Facebook-side i forrige uke.

Molde 7 Topper

Tidligere i uka bekreftet også styreleder i Molde HK Elite, Per Gjerde, at Rosecup som skulle blitt arrangert i april er nødt til bli flyttet eller avlyst.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  4. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  5. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  6. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

  1. Fotball