Falla vant sprinten da Johaug overrasket igjen: – Utrolig moro

Therese Johaug imponerte nok en gang på en sprint, og økte forspranget ned til Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget. Maiken Caspersen Falla vant.

Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Granåsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

OSLO/GRANÅSEN: Maiken Caspersen Falla vant finalen foran Jonna Sundling, som ble nummer to. Nadine Fähndrich fra Sveits tok den siste pallplassen.

– Jeg er veldig glad for å våre på toppen. Det er en stor dag for meg, sa en smilende Falla etter seieren.

Anna Svendsen og Heidi Weng kom på henholdsvis femte- og sjetteplass.

Johaug, som nylig vant sprinten i Åre, gikk nok en god sprint og kom på niendeplass i Granåsen. Det etter å ha blitt nummer tre i prologen og nummer to i det andre kvartfinaleheatet.

– Det er utrolig moro å kunne prestere så bra i en sånn sprintløype, sa en fornøyd Johaug til Aftenposten.

Hun var lettere sjokkert etter å ha blitt nummer tre på prologen.

– Jeg var åtte tideler bak Sundling, og da tenkte jeg at hun sikkert hadde hatt dårlige ski, men etterpå så jeg de andre norske på resultatlisten. Da tenkte jeg: «Det her kan jo ikke stemme», sa Johaug.

Maiken Caspersen Falla

Økte forspranget

Therese Johaug hadde vunnet samtlige renn i Ski Tour frem til dagens sprint. Det var få som trodde at sammenlagtlederen skulle vinne sin femte strake, men hun skulle igjen imponere.

Dalsbygd-jenta kom først på annenplass i det første kvartfinaleheatet, kun bak svenske Linn Svahn. Dermed slo hun ut sprintkanonen Anamarija Lampic og lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg.

Dermed økte Johaug forspranget ned til Østberg med ytterligere sekunder før morgendagens avgjørende jaktstart. Før sprinten lå hun to minutter og seks sekunder foran Østberg.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla, Anna Svendsen, Heidi Weng og Tiril Udnes Weng gikk også til semifinalen. Dermed var halvparten av semifinalebidraget norsk, fire svenske og de to siste sveitsiske.

Therese Johaug etter å ha blitt nummer to i kvartfinalen, kun slått av Linn Svahn.

Udnes Weng falt

Tre nordmenn var i den første semifinalen: Johaug, Falla og Jacobsen. Da ble det en femteplass på Johaug, som ikke klarte å henge med på oppløpet.

– Jeg mister for mye fart i svingene, sa Johaug, som også la til at hun har mye å hente på konkurrentene når det kommer til å skape kraft.

Falla vant heatet foran Jonna Sundling.

En uheldig Udnes Weng falt i det siste semifinaleheatet, og dermed var hennes finalesjanser spolert. Falla fikk derimot med seg Svendsen og Weng, som gikk videre som lucky losers.

Solid Johaug-prolog

Samtlige av de norske jentene kom seg videre fra prologen. Den som imponerte mest var Johaug. 31-åringen var til slutt i mål med tredje beste tid, kun slått av svenskene Sundling og Svahn.

– Det er oppsiktsvekkende bra, kommenterte NRKs Jann Post.

Johaug vant sin første sprint i karrieren tidligere i Ski Tour. Da var øvelsen satt til en bratt slalåmbakke i Åre, noe som passet den suverene verdenscuplederen svært godt.

Før sprinten i Granåsen hadde Johaug vunnet fire av fire renn under den norsk-svenske touren. Det hele avgjøres søndag med 15 kilometer jaktstart.

Opptur for Svendsen

Anna Svendsen var meget glad for å ta en femteplass, etter noe skuffende resultater den siste tiden. Hun innrømmet at tilværelsen ikke har vært helt enkel under Ski Tour.

– Det har vært hardt å komme seg hit, men det er veldig gøy med en opptur i dag. Endelig litt flyt. Jeg føler det er klassisksprinter jeg har sjansen på, men det er vanskelig å vite når ting har vært så tungt hele touren.

Femteplassen er tangering av Tromsø-løperens beste verdenscupplassering. Den forrige kom på sprint i Lillehammer helt tilbake i 2017. I tillegg har hun en annenplass på lagsprint.

Publisert: