NHL-spiller ble akutt syk og kollapset under kamp

St. Louis Blues-spilleren Jay Bouwmeester fikk hjertetrøbbel og falt om på innbytterbenken. Hendelsen stoppet NHL-oppgjøret mot Anaheim Ducks.

Jay Bouwmeester avbildet under en tidligere kamp i NHL. Foto: Jack Dempsey, AP / NTB scanpix

 • Bernt Harald Brennevann
  Bernt Harald Brennevann
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det var drøyt tolv minutter ut i kampen at 36-årige Bouwmeester kollapset. Forsvarsspilleren hadde akkurat kommet til benken etter et bytte og var i ferd med å sette seg da canadieren plutselig ble akutt syk.

Lagkamerater ropte øyeblikkelig på hjelp, og medisinsk personell fra hjemmelaget Anaheim kom løpende bort for å hjelpe til.

Chris Kerber, som jobber for St. Louis Blues som radiomann, sa under et direktesendt intervju at en hjertestarter (defibrillator) ble brukt. Det melder nyhetsbyrået AP.

 • LES OGSÅ: Hendelsen under VM vakte enorm oppmerksomhet. Nå kan Carlsen-rivalen ha tabbet seg ut igjen.

Dommerne forlater isen etter at Jay Bouwmeester kollapset tidlig i tirsdagens kamp mellom Anaheim Ducks og St. Louis Blues. Foto: Mark J. Terrill, AP / NTB scanpix

Bouwmeester var våken og bevisst da han i all hast ble fraktet til sykehus i ambulanse. Senere bekreftet St. Louis Blues at hjerteproblemer forårsaket kollapsen.

– Takket være rask respons fra vårt legeteam og Anaheims medisinske personell, var vi i stand til å stabilisere Jay. Han var bevisst og kunne bevege seg da han ble fraktet til sykehus, sier St. Louis Blues-direktør Doug Armstrong i en uttalelse.

Tirsdagens kamp ble avbrutt på grunn av episoden. Senere ble det besluttet at den ikke ville bli gjenopptatt. Ny dato for oppgjøret er ikke satt.

Bouwmeester er inne i sin 17. sesong som NHL-spiller. Forrige sesong hjalp han Blues til å vinne Stanley Cup, og i 2014 vant han OL-gull med Canada.

Forrige gang en spiller i NHL kollapset på benken, var Rich Peverley i 2014. Den daværende Dallas Stars-spilleren hadde uregelmessig hjerterytme, men etter å ha fått øyeblikkelig hjelp kom det raskt beskjed om at det hadde gått bra med ham.

Publisert:
 1. Ishockey
 2. NHL

Mest lest akkurat nå

 1. Uventet suksess i Telemark fikk fem hoteller i Rogaland til å tenke nytt

 2. Tidligere barnehageansatt tiltalt for overgrep

 3. 20 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 4. Slik svarer Ingve Bøe på Sandnes Ulf-trenerens stikk

 5. Høyre-profil lanserer massive kommunesammenslåinger i Rogaland: Vil bruke tvang

 6. «De er søsken med samme kosthold. Hvorfor er én smal og én rund?» Dette svarer eksperten