Norsk duo svært sentral i toppkamp – slo Ajax og snuser på seriegull

Fredrik Midtsjø (26) og Jonas Svensson (26) var sterkt involvert da AZ Alkmaar slo storlaget Ajax på bortebane.

Fredrik Midtsjø leverte en målgivende pasning mot Ajax.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ajax – AZ Alkmaar 0–2

Det tok bare fire minutter før AZ Alkmaar tok en overraskende ledelse mot Ajax på mektige Amsterdam Arena. Da var Fredrik Midtsjø sentral.

Den tidligere Rosenborg-spilleren snappet opp en fæl feilpasning fra en Ajax-forsvarer. Midtsjø fikk dempet ballen, før han serverte en nydelig gjennombruddspasning til Myron Boadu. Nederlenderen ordnet 1–0.

Omtrent 18 minutter senere kunne Midtjsø selv havnet på scoringslisten. Midtbanespilleren kom seg til en avslutning innenfor sekstenmeteren, men klarte ikke å overliste Ajax-målvakten fra kloss hold.

Kvarteret før slutt doblet Oussama Idrissi ledelsen for Alkmaar. Da klarte aldri Ajax å slå tilbake.

Videosjekk etter Svensson-stempling

Jonas Svensson, Rosenborg-eiendommen fra 2009 til 2017, leverte også en god kamp. Høyrebacken og resten av laget holdt nullen mot storlaget.

Med ti minutter igjen ble nordmannen stemplet av argentineren Nicolás Tagliafico. Ansiktsuttrykket til Svensson viste tydelig at han var i store smerter.

Dommeren fikk hjelp av videodommerne til å se på hendelsen, men det ble besluttet å ikke straffe Tagliafico for hendelsen.

På overtid ble Midtsjø tatt av banen. Både han og Svensson har spilt omtrent samtlige kamper for Alkmaar denne sesongen.

Jonas Svensson kom til AZ Alkmaar i 2017.

Kan vinne seriegull

Alkmaar har levert en fantastisk sesong i den nederlandske toppdivisjonen denne sesongen.

Etter 24 spilte kamper deler klubben tabelltoppen med 53 poeng – à poeng med søndagens motstander. Det er 11 år siden Alkmaar sist vant ligaen.

Ajax er for mange et kjent lag, og er ofte en klubb å regne med i europeiske turneringer. Forrige sesong gikk klubben helt til semifinalen i Champions League, der de på dramatisk vis ble slått ut av Tottenham.

Håkon Evjen, som i fjor ble kåret til årets spiller i Eliteserien, spiller også for Alkmaar. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren satt på benken gjennom hele kampen mot Ajax.

Publisert: