Her ankommer Rekdal møtet med Start-ledelsen

Start-ledelsen og Kjetil Rekdal møtes til drøftelsesmøte tirsdag.

Publisert: Publisert:
 • Elling Svela
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Et par minutter før planlagt møtetidspunkt ankom Kjetil Rekdal advokatkontoret i Kristiansand sentrum, hvor møtet skal holdes.

Rekdal kom sammen med sin advokat Erik Flågan. De gikk rett forbi den fremmøtte pressen uten å si et ord.

I møtet, som startet klokken 12.30, skal partene drøfte personalsaken som IK Start har opprettet mot treneren.

Styreleder i Start en Drøm, Christopher Langeland, ankom advokatkontoret like før klokken 12, mens styreleder i IK Start, Monica Grimstad, kom til stedet klokken 12.10.

Ingen kommentar

– Jeg kan ikke gi en kommentar. Du skjønner jo det, sa Grimstad til Fædrelandsvennen mens hun fortsatte inn på kontoret.

Her ankommer Kjetil Rekdal og advokat Erik Flågan til drøftelsesmøtet. Foto: Kjartan Bjelland

Det er stort presseoppbud utenfor Havnekvartalet i Kristiansand, hvor drøftelsesmøtet mellom Start og Kjetil Rekdal holdes. Foto: NTB Scanpix

Advokat Kai Knudsen i advokatfirmaet Wigemyr og co mener det er grunn til å tro at partene kommer til en løsning i møtet.

– De fleste saker blir løst, enten i et drøftelsesmøte eller etter at det er gitt en oppsigelse. Det hører til sjeldenhetene at saker ender i en domstol, sier Knudsen.

Han mener utfallet av møtet vil komme an på hvor langt partene står fra hverandre.

– Situasjonen er jo at Kjetil Rekdal ikke har den nødvendige tilliten i styret. Da skal man ikke ha en arbeidskonflikt gående som klubben og spillerne taper på. Da må man ha en anledning til å kunne fristille treneren, mot å betale en kompensasjon. Jeg antar at det er regulert i kontrakten, og så behandler de det videre i møtet, sier Knudsen.

Da klokka var passert 16.30 ble det fraktet mat opp i femte etasje i Havnekvartalet - hvor møtet ble holdt. Da hadde partene sittet sammen i fire timer, uten at det hadde blitt gitt informasjon om framgang i saken.

Da Fædrelandsvennen gikk i trykken, var det fortsatt ikke kommet noen avgjørelse i saken.

Se vår direktesending her:

Les også

Følg Rekdal-saken direkte her

Det har vært dramatikk rundt Start og Kjetil Rekdal den siste uken, etter at det torsdag ble opprettet personalsak mot treneren. Da ble han også fritatt fra alle sine arbeidsoppgaver.

Etter det Fædrelandsvennen vet skal det ha kommet tilbakemeldinger fra støtteapparat på Kjetil Rekdals fokus de siste månedene.

Kjetil Rekdal var blant annet ikke med da støtteapparatet ble invitert på middag med Start-investorene under Starts opphold i Spania.

Kjetil Rekdal gikk rett forbi pressen da han ankom møtet. Foto: Kjartan Bjelland

Ledet laget lørdag

Siden torsdag har Rekdal stått på sitt sammen med sin advokat, og ledet til slutt laget mot Aalesund i serieåpningen, mot klubbens vilje. Da Start og hovedtreneren ikke ble enige i et forhandlingsmøte før kampstart, reiste hovedtreneren seg og gikk rett i garderoben for å lede laget.

Nå møtes de altså igjen.

Henning H. Heitmann, arbeidsrettsadvokat i firmaet SANDS, beskriver et drøftelsesmøte som «en grundig samtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker om forhold som ligger til grunn for at arbeidsgiver vurderer å ta en beslutning om oppsigelse eller avskjed».

Monica Grimstad, styreleder i IK Start, ankom drøftelsesmøtet i Kristiansand sentrum 20 minutter før planlagt møtetidspunkt. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Publisert:

Les også

 1. Da Rekdal reiste seg fra møtet og gikk, var kaoset komplett: – Helt surrealistisk

 2. Dette mener supporterne om Rekdal-saken: – Cirkus Arnardo er en fin beskrivelse

 3. Starts tidligere styreleder ut mot Rekdal: – Han bryr seg ikke om Start

Mest lest akkurat nå

 1. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 2. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

 3. Bergensere vil ha kraftig kutt i Frode Myrhols superlønn

 4. To nye korona­smittede i Stavanger lørdag

 5. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

 6. De ville finne ut hva som beskyttet mot hjerteinfarkt. Resultatet overrasket forskerne

 1. IK Start
 2. Kjetil Rekdal
 3. Kristiansand