Svenskene uenige etter rødt kort: – Uheldig

(Sverige - Ukraina 1–2 e.e.o.) I kampens 121. minutt røk Sverige på dramatisk vis ut av EM. Diskusjonen rundt det røde kortet i 1. ekstraomgang levde videre etter kampslutt.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sveriges midstopper Marcus Danielson skulle bare klarere ballen, men med stor kraft traff han Artem Besjedin med knottene i knehøyde. Dommer Daniele Orsato trakk frem det røde kortet etter en VAR-reprise.

– Man kan si at det er soleklart. Men han går på ball og er uheldig. Med VAR ser alt mye verre ut enn det er. Men han blir skadet, så jeg håper det går bra med ham. Samtidig synes jeg ikke det er rødt kort, sier Sveriges EM-yndling Emil Forsberg på TV4, etter at eventyret tok slutt i åttedelsfinalen.

MARSJORDRE: Stoppermakker Victor Lindelöf, keeper Robin Olsen og Marcus Danielson fortviler etter at Daniele Orsato trekker det gule kortet og deler ut det røde.

Han fikk støtte av den engelske spisshelten Gary Lineker som kalte det «latterlig», og Norges tidligere stoppersjef Brede Hangeland mente britens bedømmelse var «riktig» på Twitter. Fra Sverige fikk de lite gehør:

– Krystallklart rødt, mente sidekommentator hos TV 4, Hasse Backe.

– Det er ikke mye å diskutere. Selv om man tar ballen, er man ansvarlig for hvordan man ter seg. Man kan ikke takle på den måten, sa tidligere landslagsspiller Kim Källstrøm hos TV 4 om utvisningen.

– Ingenting å diskutere. Soleklart rødt kort, sa Jimmy Durmaz, som står med 49 landskamper for svenskene.

Les også

Sverige utslått etter «mardröm»: – Det gjør vondt

Utvisningen kom på stillingen 1–1. Ukraina tok ledelsen ved Oleksandr Zintsjenko. Utligningen var det Forsberg som sto bak, helt på tampen av 1. omgang. Han traff både stolpen og utvisning før det ble ekstraomganger, men klarte ikke å stå imot da Ukraina angrep i overtall mot slutten.

Artem Dovbyks hodestøt i det 121. minutt ble avgjørende.

Svenskenes landslagssjef, Janne Andersson, hadde ikke sett situasjonen da han ble intervjuet etter kampslutt, men så ingen grunn til å tvile på den italienske kamplederen.

– Mine kolleger på tribunen sier det er et klart rødt. Det er en god dommer, så han tar nok ikke feil der, sier den svenske landslagssjefen til TV4.

PS! England møter Ukraina i EM-kvartfinalen.

Publisert: