Derfor tror Vipers på CL-avansement

Selv med flere store profiler ute med skade, mener Vipers at bredden i laget er så stor at de skal ta seg videre til kvartfinalene i Champions League.

Vipers-spillerne har her akkurat gjennomført sin første trening i Danmark i IBF Arena. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

 • Nicolai Gaustad Olsen
  Fædrelandsvennen
Publisert: Publisert:

IKAST (DANMARK): – Vi har et bedre mannskap enn Odense. I tillegg er det mange spillere i denne troppen som har god erfaring både fra Champions League og andre internasjonale mesterskap, sier Vipers-kaptein Katrine Lunde.

Kristiansanderne gjennomførte halvannen times trening i IBF Arena i Ikast lørdag kveld. Det er der de skal spille den første av to åttedelsfinaler mot serielederen i den danske Bambusa-ligaen, Odense, i kveld.

Kaptein Katrine Lunde (t.v.) er blant dem som mener Vipers har en større bredde i laget enn Odense. Hun tror derfor at kristiansanderne går videre i Champions League. Her sitter hun på sykkel sammen med Marta Tomac. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Verdensstjerner på skadelisten

Nora Mørk, Heidi Løke, Silje Waade, Jeanett Kristiansen og Karoline Olsen er alle skadet og må se kampene på tv hjemme i Norge. Men Vipers-spillerne mener likevel at de har en større bredde i troppen enn kveldens motstander.

– Ja, vi har fortsatt mange gode spillere som kan være med å vippe disse kampene i vår favør, sier bakspiller Ragnhild Valle Dahl.

Les også

Vipers-spillerne før avreise: – Skal gi Odense skikkelig kamp

– Det er ingenting vi heller vil enn å vinne disse kampene, sier Henny Reistad, som spiller en av sine siste kamper for Vipers. Landslagsprofilen har allerede skrevet kontrakt med Team Esbjerg for neste sesong.

Første kamp på tre uker

Sist Vipers spilte kamp var borte mot Krim Mercator i Slovenia 13. februar. Selv om de skulle ønsket seg bedre kamptrening inn mot det forestående dobbeltoppgjøret i Danmark, mener spillerne at det faktisk kan være en fordel for dem.

– Ja, vi er helt restituerte, mens Odense kanskje begynner å kjenne på et tøft kampprogram. Jeg tror rett og slett vi er friskere i kroppen enn dem, sier den svenske målvakten, Evelina Eriksson.

Les også

Bundesliga-toppscorer til Vipers: – Kommer til å prege den norske serien og Champions League

Trener Ole Gustav Gjekstad er ikke fullt så optimistisk, og gir et lite favorittstempel til Odense.

– Ja, de er nok favoritter, nettopp fordi de er i sesong og dermed får jevnlig med kamptrening. Men det betyr ikke at vi ikke kan slå dem. Vi har en spent spillergruppe som alle har troen på at vi kan vinne, sier Vipers-treneren.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er spent foran søndagens oppgjør i Ikast. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Fædrelandsvennen er på plass i Danmark, og skal følge Vipers nært den kommende uken. Første kamp mellom Vipers og Odense følger du direkte på fvn.no fra klokken 18.00 i kveld, søndag. Vi har også direktesending rett etter kampslutt, der vi får reaksjoner fra Vipers-leiren i IBF Arena.

Les også

 1. Dette blir Vipers’ hjemmebane i første Champions League-kamp

Publisert:
 1. Håndball
 2. Danmark
 3. Champions League håndball
 4. Vipers Kristiansand

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 2. Ung mann til Haukeland sykehus etter drukningsulykke utenfor Jørpeland

 3. – Vi har en tydelig oppblussing av situasjonen

 4. Dramatisk redningsaksjon da bobil havnet i sjøen ved Tungenes fyr - eier er avhørt og politiet avslutter saken

 5. Fredag kommer to nye Savnet-episoder: – Overraskende vending

 6. Ber Ikea-kunder være obs på symptomer