UEFA-president truer gigantene - refser fotballtopper

UEFA-president Aleksander Čeferin advarer Super League-klubbene. Han kritiserer også Juventus-president Andrea Agnelli og Manchester United-direktør Ed Woodward.

KALD FRONT: UEFA-president Aleksander Čeferin er meget skuffet over Juventus-president Andrea Agnelli.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Min mening er at klubbene bør utestenges fra alle våre turneringer så fort som mulig. Det samme med spillerne, sier Čeferin ifølge nyhetsbyrået AP.

UEFA-presidenten sier de ser på hvilke juridiske muligheter de har.

Neste uke skal Manchester City møte PSG (ikke blant de 12 lagene) i Champions League-semifinale, mens Real Madrid og Chelsea gjør opp i den andre kampen.

– Spillerne som deltar i den mulige nye serien, vil bli utelukket fra EM og VM, sier Čeferin ifølge NTB.

Søndag kveld bekreftet 12 europeiske storklubber at de er enige om å starte en ny turnering, Super League. Motstanden har kommet fra «alle» kanter.

Mandag ettermiddag var Čeferin på talerstolen under et UEFA-møte hvor den nye Champions League ble presentert - uavhengig av Super League-planene.

Les også

Fotballstjerner tordner mot Super League: – Tragisk

– Dette er som å spytte i ansiktet på fotballen. Vi kommer ikke til å godta at de tar dette fra oss, sier Čeferin.

Han kom også med hard kritikk av Juventus-presidenten Andrea Agnelli og Manchester United-direktør Ed Woodward.

– Hvis jeg starter med Ed Woodward. Han ringte meg sist torsdag kveld og sa han var veldig fornøyd med reformen og endringene. Det eneste han ville snakke om var Financial FairPlay. Når han allerede hadde signert noe annet, sier Čeferin ifølge The Times-journalist Martyn Ziegler.

– Andrea Agnelli er den største skuffelsen av dem alle. Jeg ringte han på lørdag, og han sa alt var løgn. Vi har hatt slanger i nærheten av oss. Det vet vi nå, sier Čeferin videre.

Les også

Eggens nådeløse dom: - En kjeltringstrek uten like

– Jeg har sett mye i mitt liv, jeg var advokat tidligere og jobbet med kriminalitet i 20 år. Der møter man mange rare mennesker, men jeg har ikke sett maken til lyving som det Andrea Agnelli har vist. Vi hadde en avtale om å ringes, men han slo av telefonen, sier Čeferin ifølge NTB.

Agnelli og Čeferin har jobbet tett sammen, blant annet med formatet på europaturneringene. Italienske medier skriver at Čeferin er gudfaren til Agnellis datter.

Agnelli, som er utnevnt til viseformann i Super League, trakk seg søndag fra vervet som styreleder i ECA og styrevervet i UEFA.

Les også

Fansen fordømmer ny liga: – Hvis det ender slik, er jeg ikke lenger United-supporter

Også Ståle Solbakken, norsk landslagssjef, var provosert over Agnelli mandag.

– Andrea Agnelli (Juventus-president) har vært en av pådriverne de siste årene. De siste årene har de blitt slått ut av Lyon, Porto og Ajax i Champions League. Hvorfor i helv**** skal de være med i en slik turnering da? Tottenham og Arsenal er per nå antagelig ikke blant de 20-30 beste lagene i Europa, sier Solbakken.

VG har henvendt seg til Juventus’ pressekontor for et svar fra Agnelli, men har foreløpig ikke lyktes.

Den danske fotballpresidenten, Jesper Møller - som også sitter i UEFAs eksekutivkomité, sier til Danmarks Radio at UEFA skal ha et ekstraordinært eksekutivkomitmøte på fredag.

– Der har jeg en forventing om at de tolv klubben bak Super League-konseptet kastes ut av turneringen, sier han med referansen til sesongens Champions League og Europa League.

President Gianni Infantino i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal delta i UEFA-møter tirsdag.

– Han har sagt at han støtter oss i denne saken, sier Čeferin.

Publisert: