Norge slo tilbake etter kritikken – Solbakken tok av stjernene

(Montenegro – Norge 0–1) Ståle Solbakken (53) fikk se et norsk landslag som utnyttet sjansene sine, forsvarte seg fornuftig og tidvis dundret til i duellene.

Alexander Sørloth scoret Norges eneste mål i Montenegro.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kort oppsummert: Mye av det som ble ettertrykkelig etterlyst i etterkant av 0–3-tapet mot Tyrkia i Málaga lørdag.

Alexander Sørloth plasserte enkelt inn vinnermålet mot Montenegro etter lysende forarbeid av Mohamed Elyounoussi i første omgang.

Solbakken skrek seg hes under nervepirrende sluttminutter, men det holdt helt inn.

Dermed står Norge med seks poeng på tre kamper etter den nye landslagssjefens første samling.

Endringer

Solbakken gjorde to endringer på laget fra den hardt kritiserte gjengen som fikk tyrkisk pepper tre dager i forveien: Jonas Svensson vant tilbake plassen på høyrebacken, Morten Thorsby fikk muligheten fra start på midtbanen.

Og sistnevnte var på alles lepper etter en førsteomgang der han leverte en rekke susende, men rettferdige taklinger, gode oppspill mot Sørloth og Erling Braut Haaland samt et halvfarlig langskudd.

– Han går foran. Der har vi ledertypen, utropte en entusiastisk Bernt Hulsker i VGTV-studio, der John Arne Riise og Kjetil Rekdal stemte i Thorsby-rosen.

Sampdoria-spilleren hadde spilt 25 kamper i Serie A siden sist han fikk sjansen fra start for landslaget, 4. september i fjor, men la inn gode aksjer for videre tillit på Solbakkens midtbane.

God Sørloth

Sørloth, med en ny scoring, sto for tredje kamp på rad frem som en av Norges fremste, mens Elyounoussi viste etterlengtede glimt av sine velkjente kvaliteter da han med gode driblinger og en smart og presis avlevering regisserte Sørloths mål.

Rune Jarstein, etter å ha blitt byttet ut til pause mot Tyrkia fordi han var «helt tom», sto frem med en mesterlig redning etter avslutning av Stevan Jovetic på Montenegros største mulighet i andre omgang.

Like positiv var derimot ikke kvelden for Norges to største stjerner.

Målløs Haaland

For første gang siden han signerte for Molde som 16-åring, har Haaland startet tre strake fotballkamper uten å score mål. Han fikk et par muligheter, men var ikke like presis i avslutningene som det han har skjemt bort Fotball-Europa med de siste årene.

Men det var Ødegaard som fikk den største dosen kritikk av ekspertene.

Arsenal-spilleren så aldri tilfreds ut i sin høyrekantrolle. Det ble påpekt gjentatte ganger i VGTV-studio, der Rekdal bedømte hans prestasjon som «middelmådig og ordinær», mens Hulsker omtalte stjernen slik:

Solbakken virket heller ikke helt fornøyd med stjernenes innsats, for med 10 minutter igjen å spille byttet han ut både Haaland og Ødegaard til fordel for Joshua King og Martin Linnes.

Publisert: